Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Trafi kilpailutti neuvontapalvelut

Trafi

Trafi kilpailutti neuvontapalvelut

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2012 klo 10:36
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kilpailutti vaihde- ja neuvontapalvelut keväällä 2012. Uudeksi toimittajaksi valittiin suomalainen yritys Henkilöstöpalvelut Argenta Oy, jonka kanssa Trafi teki huhtikuussa 2012 väliaikaisen sopimuksen, koska kilpailutuksesta tehtiin valitus markkinatuomioistuimeen.

Korkeatasoinen palvelu tärkeintä

Argenta aloitti Trafin palveluntuottajana 1.11.2012. Samana päivänä myös Trafin puhelinoperaattori vaihtui. Yhteistyö on käynnistynyt hyvin. Palvelulle on asetettu korkeat laatuvaatimukset ja niistä poikkeaminen johtaa  sanktioihin. ”Palvelun laatuvaatimukset ovat kovia, esimerkiksi 85 % puheluista pitää vastata 25 sekunnin kuluessa”, kertoo Trafin osastonjohtaja Hanna Hakanen: ”Määrän lisäksi seuraamme myös vastausten laatua mm. puheluiden tallenteiden avulla. Tavoitteena on nopea ja laadukas palvelu.”

Argenta tuottaa osan Trafin palveluista Suomesta ja osan Espanjasta suomalaisen henkilökunnan toimesta. Kilpailutus on tehty hankintalain mukaisesti. ”Lainsäädännön mukaan, emme voi estää palveluiden tuottamista muissa EU-maissa, jos palveluntarjoaja täyttää meidän asettamat vaatimukset”, painottaa Hakanen.

Trafin rekisterit ovat jatkossakin Suomessa. Mitään ajoneuvoliikennerekisterissä olevia tietoja ei siirretä toimittajan järjestelmään, vaan he käyttävät Trafin järjestelmiä, jotka täyttävät Suomen valtion ja EU:n tietohallintolain mukaiset tietoturvamääräykset. Myös Argentan yhteydet Trafin järjestelmiin ovat suojattuja ja Trafin tietoturvaohjeistuksen mukaisia.

Kaikki Trafin palveluita tuottavat henkilöt ovat tehneet salassapitositoumukset ja toimivat virkavastuulla. Trafin järjestelmien käyttöä seurataan aktiivisesti ja kaikkiin epäselvyyksiin puututaan välittömästi. Suomen ja Espanjan henkilötietolait, joilla turvataan yksityiselämän suoja henkilötietoja käsiteltäessä, perustuvat molemmat Euroopan unionin yksilön henkilötietojen käsittelyä suojaavaan direktiiviin.

Palveluiden siirto toteutetaan vaiheittain

Neuvontapalveluiden siirto uudelle toimittajalle tehdään kahdessa vaiheessa. Avustava rekisteröinti- ja tietopalveluneuvonta sekä Trafin vaihdepalvelut siirtyivät Argentalle 1.11.2012. Avustava vero- ja ammattiliikenneneuvonta siirtyvät Argentalle 1.2.2013 alkaen. Palvelua saa jatkossakin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

”Korkeatasoinen palvelu on kaikkein tärkeintä” painottavat Hakanen ja Argentan toimitusjohtaja Juho-Pekka Nojonen. Kaksikko odottaakin tulevasta yhteistyöstä sujuvaa. ”Kilpailutuksen tarkoituksena on saada kuluttajan käyttöön mahdollisimman toimivat palvelut. Sen ansiosta kansalaisella on mahdollisuus saada esimerkiksi ajoneuvoveroneuvontaa klo 8-20 vuoden jokaisena päivänä”, tiivistää Hakanen.

 

Lisätietoja:
Trafi:
osastonjohtaja Hanna Hakanen, puh. 029 534 5307, 050 357 3427, hanna.hakanen(at)trafi.fi
Argenta: 
toimitusjohtaja Juho-Pekka Nojonen, puh. 010 850 5200, juho-pekka.nojonen(at)argenta.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs