Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Trafi edistää talvimerenkulun turvallista sujuvuutta – takana vuosikymmenten tutkimustyö

Trafi

Trafi edistää talvimerenkulun turvallista sujuvuutta – takana vuosikymmenten tutkimustyö

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2011 klo 09:30
Julkaisija: Trafi

Tämän talvisessa vaikeassakaan jäätilanteessa ei laivoilla ole ollut teknisiä turvallisuusongelmia. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin antamilla jääluokkasäännöillä pyritään takamaan, että Suomenlahdella ja  Pohjanlahdella liikkuvilla aluksilla on riittävät ominaisuudet jäissä liikkumiseen ja siten liikenne on mahdollisimman sujuvaa. Jääluokkasäännöstöjen takana on vuosikymmenten tutkimustyö.

Talvimerenkulun osaaminen on Suomelle merkittävä voimavara ja Trafille on tärkeää olla mukana tämän osaamisen kehittämisessä. Pitkäjänteisellä ja laadukkalla tutkimustyöllä mahdollistetaan toimivan sääntelyn kehittäminen ja käytäntöön vieminen.

Jääluokkasäännöt edellyttävät jatkuvaa tutkimustyötä

Hyvä esimerkki Trafin työstä talvimerenkulun edistämiseksi ja tutkimustyön tuloksista on Suomen ja Ruotsin yhteiset jääluokkasäännöt. Jääluokkasäännöissä määritellään jäissä liikkuvan aluksen minimikoneteho, rungon lujuus sekä koneiston ja potkurin lujuus. Ensimmäiset yhteiset jääluokkasäännöt annettiin jo 1930-luvulla ja talvimerenkulkua koskeva tutkimusyhteistyö aloitettiin 1971. Jääluokkasäännösten ajan tasalla pito alusten rakenteiden kehittyessä vaatii lähes jatkuvaa tutkimusta ja kehittämistä. Viime vuosina tutkimus on keskittynyt alusten rungon lujuutta ja potkurikoneistoja koskeviin sääntöihin.

Laadukkaalla tutkimuksella vaikutuksia laajalla alueella

Suomalais-ruotsalaiset jääluokkasäännöt ja niiden parissa tehty tutkimustyö tulevat omalta osaltaan vaikuttamaan myös Kansainvälisessä merenkulkujärjestössä IMO:ssa tekeillä olevan ns. POLAR-koodin sisältöön. Koodi tulee sisältämään sääntöjä ja ohjeita arktisilla alueilla liikkuvien alusten rakenteesta ja turvallisesta operoinnista. Koillisväylän avaaminen lyhentää Euroopan ja Kauko-Idän välistä matkaa noin puolella, joten väylän avautuminen nostaa talvimerenkulun merkitystä koko maailmassa. Suomella on tässä paljon annettavaa.

Kansainväliset luokituslaitokset ovat sisällyttäneet suomalais-ruotsalaiset jääluokkasäännöt omiin laivojen rakentamista koskeviin sääntöihinsä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana määräykset on uusittu kokonaan.

Tutkimusverkostossa toimiminen tärkeää

Trafi ja Liikennevirasto sekä Ruotsin vastaavat virastot Sjöfartsverket, Transportsytrelsen, Trafikverket muodostavat talvimerenkulun tutkimusyhteistyöverkoston perusrungon.  Verkoston toiminta perustuu vapaamuotoiseen sopimukseen.

Verkosto kilpailuttaa vuosittain talvimerenkulkuun liittyviä tutkimusaiheita ja tänä vuonna toteutetaan yhteisvoimin 9 tutkimusta.  Kolme tutkimuksista liittyy jäätilanteen ennustamiseen ja lisäksi tutkitaan mm. alusten jäissäkulkukykyä ja selvitetään jääsääntöihin liittyviä teoreettisia kysymyksiä.

Trafin tutkimus- ja kehitystoiminta rajautuu pääosin soveltavaan tutkimukseen. Tutkimusyhteistyön puitteissa voidaan tukea myös akateemista perustutkimusta. Ilman perustutkimusta soveltavaa tutkimusta on hankalampaa tehdä.

Lisätietoja
Merenkulun ylitarkastaja Jorma Kämäräinen, puh. 020 618 6440, jorma.kamarainen(at)trafi.fi


Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta ja edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs