Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Träd fälls på banavsnittet Bennäs - Jakobstad - Alholmen

Liikennevirasto

Träd fälls på banavsnittet Bennäs - Jakobstad - Alholmen

Pressmeddelande.
Publicerad: 20.04.2016 kl. 12:49
Utgivare: Liikennevirasto

Trafikverket fäller träd på banavsnittet Bennäs - Jakobstad - Alholmen, på område som Trafikverket äger. Från området fälls alla träd som kan falla på banan eller ledningarna. Detta betyder i praktiken cirka 30 meter från banans mittlinje eller till järnvägsområdets gräns.

Vi underhandlar lokalt och skilt från fall till fall med andra markägare om fällning av träd som kan utgöra en risk. Träd som finns utanför järnvägsområdet fälls med markägarens tillstånd.  Riskfyllda träd på detaljplansområden kartläggs tillsammans med staden/kommunen. Träden fälls av Sjöbloms Gräv Ab och för trädfällningen på järnvägsområdet svarar entreprenören som ingått avtal med Trafikverket.

Entreprenören samlar in de träd som fällts från Trafikverkets järnvägsområde och entreprenören får de fällda träden. När träden fälls följs Trafikverkets gällande anvisningar.

Arbetena inleds vecka 16, och målet är att de slutförs i år. Arbetet utförs innan banavsnittet Bennäs - Jakobstad elektrifieras, och trädfällningen är en del av normal beredskap för eventuella stormar.

Trafikverket möjliggör fungerande, effektiva och trygga resor och transporter.
www.trafikverket.fi 
www.facebook.com/liikenneverkossa
www.twitter.com/liikennevirasto

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs