Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Tietoa Trafin tiedosta – tietotilinpäätös vuodelta 2015 on julkaistu

Trafi

Tietoa Trafin tiedosta – tietotilinpäätös vuodelta 2015 on julkaistu

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 12:49
Julkaisija: Trafi

Trafin tietovarantoja hyödynnetään nyt enemmän kuin koskaan. Vuonna 2015 luovutettiin noin 500 miljoona tietoyksiköitä yrityksille ja muille viranomaisille. Avointa dataa on ladattu jo yli 200 miljardia tietoriviä.

Trafin toiminnan yhteydessä kerätään, tuotetaan ja ylläpidetään paljon yhteiskunnallisesti merkittävää monimuotoista tietoa. Suurin osa Trafin tietovarannoista on rekisteritietoja, joita tarvitaan viranomaistehtävien hoitamiseksi.

Trafin tietopääoma koostuu laajoista liikenteen ja liikkumisen tietovarannoista

Tieliikenteen tietovarannot koostuvat ajoneuvo liikennerekisterin tietosisällöstä eli ajoneuvojen- ja kuljettajien tiedoista. Ilmailun tietovarannot koostuvat ilma-alusten, henkilöstön kelpoisuus- ja ilmailun valvonta tiedoista. Vesiliikenteen tietovarannot koostuvat alusten ja vesikulkuneuvojen tiedoista sekä merimies-, luotsikirja-, jääluokka-, alusliikenneohjausjärjestelmän ja alusten katsastustiedoista. Raideliikenteen tietovarannot koostuvat henkilöstön kelpoisuus ja kaluston tiedoista. Määrällisesti eniten tietoa on tieliikenteestä. ”Tiedon merkitys on tunnistettu ja tieto on Trafissa nostettu yhdeksi liikennemuodoksi perinteisten liikennemuotojen ohelle” kertoo Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

”Tiedon hyödyntämisen laajuus on usein osittain tiedostamatonta, näkymätöntä tai sitten itsestäänselvyys. Trafin ensimmäinen tietotilinpäätös tehtiin, jotta saimme laajan kokonaiskuvan Trafin tietovarantojen näkyvyydestä, hyödyntämisestä ja merkittävyydestä. Tietotilinpäätökseen koottiin yhteen myös Trafin keskeisten tietovarantojen kuvaukset ja se antaa hyvän yleiskuvan tietovarantojemme laajuudesta ja hyödyntämisestä”, toteaa Kenraali.  Trafi on sitoutunut tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksien edistämiseen liiketoiminnassa ja liikenteen palveluiden syntymisen mahdollistamisessa muun muassa tietovarantojen avaamisen, norminpurkuun osallistumisen ja kokeiluihin panostamisen kautta.

Trafi on tietoviranomainen

Informaatio-oikeudellisen osaamisen, jonka keskiössä on tieto, sen hallinta ja käsittely, painoarvo tulee entisestään kasvamaan tietoyhteiskuntakehityksen myötä. Euroopan unionin tietosuoja-asetus, jota ryhdytään soveltamaan toukokuussa 2018, edellyttää organisaatiolta tilintekokykyisyyden osoittamista. Tietotilinpäätös on yksi työkalu ja informaatioväylä, jonka avulla Trafi osoittaa organisaationa tilintekokykyisyytensä ja kasvattaa omaa informaatio-oikeudellista osaamistaan sekä oikeutta tietoon. Tietotilinpäätös asemoi Trafia myös tietoviranomaisena.

Trafin tietotilinpäätös

Lisätietoja

tietojohtaja Juha Kenraali, juha.kenraali@trafi.fi, p. 029 5347 162

johtava asiantuntija Leila Hanhela-Lappeteläinen, leila.Hanhela-Lappetelainen@trafi.fi, p. 029 5347 272

 

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs