Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Tiedosta käytetyn auton kulut – tutustu energiamerkkiin

Trafi

Tiedosta käytetyn auton kulut – tutustu energiamerkkiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2011 klo 10:19
Julkaisija: Trafi

Käytettyä autoa ostamassa, mutta mitkä ovat valintakriteerit? Anna tällä kertaa ympäristöystävällisyyden ratkaista ja samalla lompakkosi kiittää. Käytetyn henkilöauton ympäristötiedot ovat nyt vain rekisterinumeron klikkauksen takana. Tutustumalla käytetyn henkilöauton energiamerkintään huomaat, että ympäristöystävällinen auto säästää myös kustannuksissa.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on lanseeraanut käytetyn henkilöauton ostajalle uuden palvelun, josta voi tarkistaa mm. käytetyn henkilöauton päästötiedot, polttoaineen kulutuksen ja arvion vuosikustannuksista, ajoneuvoveron määrän sekä verrata auton päästöluokkaa EU:n tavoitteeseen.

Kodinkoneistakin tutun energiamerkin saa suomalaisen rekisterinumeron perusteella kaikille vuosimallin 2001 tai sitä uudemmille henkilöautoille. Käytetyn auton energiamerkki on osa Trafin ekoautoilu-sivustoa, joka pyrkii auttamaan kuluttajia autonvalinnassa ja tuomaan esille yksityisautoilun ympäristövaikutuksia. Sivuilta voi myös tarkistaa uusien henkilöautojen päästötiedot ja tutustua myös niiden energiamerkkeihin.

Kesäauton kulut kuriin ympäristöystävällisyydellä

Yksittäisten ihmisten autovalintojen ja autoilutapojen merkitys ei ole ympäristön kannalta vähäinen, sillä liikenteen kasvihuonekaasupäästöistä tieliikenteen osuus on 90 % ja tästä henkilöautojen osuus on 60 %. EU-tavoite uuden autokannan keskimääräisiksi hiilidioksidipäästöiksi ovat 130 g/km vuonna 2015 ja 95 g/km vuonna 2020. Myös käytettyä autoa hankittaessa olisi toivottavaa valita omat tarpeet täyttävistä vaihtoehdoista vähäpäästöisin.

Vähäpäästöisen auton valinta tuntuu heti myös kukkarossa, sillä mm. ajoneuvovero määritellään auton hiilidioksidipäästöjen perusteella puhumattakaan siitä, että auton päästöt ovat suoraan verrannollisia sen polttoaineen kulutukseen – mitä vähemmän päästät, sitä vähemmän kulutat.

Viime vuonna ajoneuvoliikennerekisterissä tehtiin lähes miljoona henkilöauton omistajanvaihdosta. Kuluvan vuoden tammi-huhtikuussa omistajaa on vaihtanut 317 050 henkilöautoa, mikä on 3,3 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana.

Käytetyn henkilöauton energiamerkki Trafin ekoautoilu-sivuilla osoitteessa www.trafi.fi/ekoautoilu.

Lisätietoja

ympäristöjohtaja Katja Lohko, puh. 020 618 6077, katja.lohko(at)trafi.fi

yksikönpäällikkö Aino Varhimo, puh. 020 618 5371, aino.varhimo(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, vastaa sen sääntely- ja valvontatehtävistä sekä edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs