Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Talviaikataulukirjat ilmestyvät elokuussa

HSL Helsingin seudun liikenne

Talviaikataulukirjat ilmestyvät elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 25.07.2012 klo 09:40
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL siirtyy talviaikatauluihin 13.8. Talviaikataulukirjat ilmestyvät jälleen elokuun alussa. Helsingin talviaikataulukirjaa ei jaeta koteihin, vaan sen voi noutaa HSL:n palvelupisteistä ja kaikista Helsingin kirjastoista. Helsingin kirjaa jaetaan elokuussa myös Itäkeskuksessa ja Rautatientorin Kompassitasolla tilapäisissä jakelupisteissä torstaina ja perjantaina 2. ja 3.8. klo 7 - 18 ja 7 - 17 välisenä aikana.

Espoossa, Vantaalla, Kauniaissa ja Kirkkonummella talvikirja jaetaan koteihin 30.7.–3.8 välisenä aikana. Mikäli posti ei ole tuonut aikataulukirjaa perjantain 3.8. aikana, jakeluhäiriöstä voi ilmoittaa Itellan palvelunumeroon 0200 71000. Ilmoituksia otetaan vastaan 17.8. saakka. Lisäksi kirjoja on jaossa 6.8. alkaen palvelupisteissä, VR:n lipunmyyntiasemilla ja seudun R-kioskeilla. Palvelupisteistä on lisäksi saatavissa bussien linjakarttoja.

Keravalla jaetaan erillinen esite, johon on koottu Keravan bussien aikataulut ja linjakartta sekä junien lähtöajat Keravan asemalta Helsinkiin. Sitä on jaossa Keravan kirjaston HSL:n palvelupisteessä, Keravan kaupungintalolla sekä R-kioskeilla 6.8. alkaen. Sipoossa ei ilmesty erillistä kesä- ja talviaikataulukirjaa, vaan koko vuoden kirja on jaettu koteihin viime keväänä ja sitä on lisäksi jaossa Nikkilän ja Söderkullan kirjastoissa.

Kesän kokeilun perusteella päätetään jatkosta

HSL kokeili kesällä 2012 aikataulukirjojen jakelua Espoossa ja Vantaalla palvelupisteiden ja kirjastojen kautta. Kokeilu oli onnistunut ja HSL:ään tuli paljon positiivista palautetta siitä, että kirjaa ei turhaan postiteta niille kuntalaisille, jotka eivät sitä käytä.

”Moni asiakas kokee kotipostituksen ekologiseksi tuhlaukseksi. Kesän kokemusten perusteella suunnittelemme kirjojen jakelun uudistamista syksyllä. Siirrymme mahdollisesti kaikkien talvikirjojenkin osalta kirjastojakeluun. Lisäksi voimme tarjota maksullisena palveluna kirjan tilaamista kotiosoitteeseen”, HSL:n viestintäjohtaja Mari Flink sanoo.

Helsingissä kokeiltiin kesällä aikataulutiedon jakamista pelkästään irtoaikatauluin ja sähköisesti. Kokeilun taustalla on kesäaikataulun lyhentyminen kahdeksaan viikkoon kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

”Vaikeinta ilman kirjaa liikkuminen oli heille, jotka työskentelevät koko kesän sellaisissa töissä, joissa joudutaan kulkemaan jatkuvasti useita eri reittejä. Kesäkirjojen jatkosta ei ole tehty vielä päätöksiä, mutta yksi vaihtoehto on, että myös kesäkirjat ovat jatkossakin noudettavissa esimerkiksi kirjastoista”, Flink sanoo.

Lisätietoja: HSL:n viestintäjohtaja Mari Flink, mari.flink@hsl.fi, p. 0407150440

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs