Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Suosittu Lahden seudun pyöräilyopas nyt verkossa

Lahden kaupunki

Suosittu Lahden seudun pyöräilyopas nyt verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2014 klo 08:38
Julkaisija: Lahden kaupunki

Pyöräilyopas – Kotiseutupyöräilyä Lahden seudulla löytyy sähköisenä julkaisuna verkosta osoitteesta: www.lahtiregion.fi/tule-ja-viihdy . Tänä keväänä ilmestyneessä Pyöräilyoppaassa on 17 reittikuvausta 14-100 kilometrin lenkeistä ja vinkkejä pyöräilyn perusasioista. Opas on toimittaja Ina Ruokolaisen kirjoittama ja graafisen suunnittelijan Jalo Toivion taittama. Valokuvat on ottanut Reilika Landén. Pyöräilyoppaan on kustantanut Lahden seutu – Lahti Region Oy yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa.

Pyöräilyopasta jaettiin 800 kappaletta Lahti Regionin Kauppakeskus Trion INFO -pisteessä. Suositun oppaan painos on nyt loppunut, kirjana opas on lainattavissa Lahden kaupunginkirjastosta. Se löytyy myös sähköisenä Lahti Regionin verkkosivuilla. Ina Ruokolainen on saanut oppaastaan hyvää palautetta muun muassa aktiivipyöräilijöiltä ja pyöräilyseuroilta. Pyöräilystä itsekin innostunut toimittaja haluaa kannustaa muita lajin pariin.

– Jos ei ole paljoa kokemusta, kannattaa tehdä ensiksi muutaman kilometrin pituinen lenkki. Voi valita jonkun kohteen, kuten kahvilan tai uimarannan, jossa haluaa käydä. Kannattaa tutkailla ja nauttia, rohkaisee Ruokolainen aloittelevia pyöräilijöitä.

Pyöräilyreittejä kehitetään

Teknisen ja ympäristötoimialan kehityspäällikkö Saara Vauramon mukaan pyöräily Lahdessa on viime vuosina kasvanut. Tämän takia kaupungissa panostetaankin kevyen liikenteen väylien kehittämiseen.

– Lahdessa on tehty kävelyn ja pyöräilyn kehittämissuunnitelma, jonka avulla koetetaan saada varsinkin pyöräilyyn liittyvää infrastruktuuria paremmaksi.

Tulevaisuudessa tärkeitä kehittämiskohteita Vauramon mukaan ovat muun muassa pyöräpysäköinti, matkakeskuksen alueella, sekä saumattomampien pyöräilyväylien luominen eri kaupunginosien välille. Hänen mukaansa Lahti on hyvä pyöräilykaupunki.

– Lahti ei ole täydellinen. Meillä on paljon opittavaa, mutta meillä on myös todella hyvät lähtökohdat, sanoo työmatkansa pyöräilevä kehityspäällikkö Vauramo.

Pyöräilystä matkailuvaltti

Lahti Region Oy:n toimitusjohtaja Raija Forsman hehkuttaa Lahden monipuolisia pyöräilymahdollisuuksia. Hänen mukaansa kaupungista löytyy jokaisella sopivia reittejä.

– Esimerkiksi lapsiperheille ja harrastelijoille reittejä, joilla on palveluita matkan varrella. Tosikuntoilijoille on myös tapahtumia, kuten 7.6. järjestettävät Fellmanin ajot, joihin tulee osanottajia Euroopasta ja Venäjältä. Lahden alueen pyrkimyksenä onkin ottaa paikka pyöräilyn ykkösseutuna. Nousevaa megatrendiä hyödynnetään markkinoinnissa ja kaupunki pyrkii olemaan näkyvillä Lahdessa järjestettävissä pyöräilytapahtumissa.

Forsman muistuttaa, että pyöräilyssä yhdistyvät liikunta- ja ympäristöasiat, eli ne mistä Lahti yleisesti tunnetaankin. Myös Pyöräilyoppaiden reipas menekki kertoo siitä, että Lahdelle on luonnollista kehittää imagoaan pyöräilykaupunkina.

 

Lisätietoja:

Saara Vauramo, kehityspäällikkö,

Tekninen ja ympäristötoimiala

044 7161585

Raija Forsman, toimitusjohtaja,

Lahti Region Oy

040 5162803

Heini Moisio, viestintäpäällikkö,

Lahden kaupunki

050 383 6504

 

LINKKI: www.lahtiregion.fi/tule-ja-viihdy

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs