Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Suomen suosituimpaan ammattiopistoon OSAOon yhteishaussa 1 667 opiskelupaikkaa

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

Suomen suosituimpaan ammattiopistoon OSAOon yhteishaussa 1 667 opiskelupaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2016 klo 14:23
Julkaisija: Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

Nuorille yhteishaku 23.2.–15.3.2016. Aikuisille haku aina.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on jo vuosia ollut yhteishaussa Suomen suosituin ammattiopisto. Hakijat ovat löytäneet OSAOn laajan ja monialaisen valikoiman ammatillisia perustutkintoja, jotka työllistävät ja pätevöittävät mielenkiintoisille kasvualoille ja myös kansainvälisiin tehtäviin.

OSAOssa on yhteishaussa 23.2.–15.3.2016 tarjolla 1 667 opiskelupaikkaa 32 ammatillisessa perustutkinnossa. Joihinkin tutkintoihin on pääsy- ja soveltuvuuskoe, jotka järjestetään huhti-toukokuun aikana. Opiskelijavalinnat julkistetaan aikaisintaan 16.6.

Esimerkkejä yhteishaussa olevista tutkinnoista:

OSAOssa Kempeleessä alkaa kolmen vuoden välein lentoasemahuoltajakoulutus. Logistiikan perustutkintoon kuuluva osaamisala on tarjolla tämän kevään yhteishaussa. Koulutus on kolmiosainen: lentoasema-alueiden ja kiinteistöjen kunnossapito, maapalvelutoiminnot sekä pelastustehtävät.

”Opinnot sopivat liikuntaa harrastavalle, sillä työ on fyysisesti vaativaa”, lehtori Jussi Korhonen kertoo.

Koulutuksesta saa myös kuorma-auton ajo-oikeuden ja kuljetusalan perustason ammattipätevyyden eli autonkuljettajan ammatin. Lentokentillä on tiukat turvallisuuskäytännöt ja opiskelijoilta vaaditaan rikkeetöntä taustaa.

OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikössä on mahdollista opiskella kansainvälinen liiketalouden perustutkinto. Opiskelukielet ovat englanti ja suomi. Osaamisala on hyvä vaihtoehto kaikille kansainvälisestä opiskelusta kiinnostuneille ja luonnollinen jatko esimerkiksi kansainvälisen peruskoulun jälkeen. Kansainvälisyys näkyy merkonomikoulutuksessa opettajien ja IB-opintojen kautta. Tällä hetkellä OSAOn kansainvälisellä opintopolulla on opettaja Isosta-Britanniasta, Makedoniasta sekä Kiinasta.

Opiskelijat työllistyvät kansainväliseltä puolelta samoihin töihin kuin muutkin asiakaspalvelun merkonomit. Kansainvälinen merkonomikoulutus antaa hyvät edellytykset liiketalouden korkea-asteen opintoihin.

Kokkeja koulutetaan OSAOssa kolmella paikkakunnalla: Oulussa, Muhoksella ja Kempeleessä. Kokin työ on nopeaa, mutta tarkkaa. Tapio Korteniemi valmistui kokiksi OSAOsta vuosi sitten. Nyt Korteniemi työskentelee uudessa Lapland Hotelsin ravintola Oulassa.

”Koulu antoi hyvän pohjan ja minulla oli tosi hyvät opettajat. Lisäksi pääsin hyviin työssäoppimispaikkoihin, joissa opittua pääsi soveltamaan käytännössä”, Korteniemi kertoo.

Korteniemi työskentelee kovatasoisessa seurassa, sillä Oulan keittiömestari Roope Kotila palkittiin keväällä vuoden 2014 parhaana ravintolan kokkina. Hyvä henkilöstö ja intohimo omaan ammattiin saavat panostamaan täysillä.

”Hyvä ryhmähenki välittyy asiakkaille ja sitä kautta ruokiin. Kaikki neuvovat toisiaan ja auttavat tarvittaessa”, Kotila toteaa.

Kaivosalan koulutus käynnistyi Taivalkoskella kolme vuotta sitten. Kaivosmiehen tulee osata säätää ja valvoa louhintaprosessia koneautomaation avulla. Rikastusta opetellaan sekä mekaanisen hienonnuksen että rikastuksen prosesseissa. Maan alle ei opinnoissa kuitenkaan mennä.

”Kaivosmiehen työ on pääpiirteissään samanlaista tehtiin sitä maan alla tai päällä. Maanalainen kosteus ja luonnonvalon puute eivät sovi kaikille”, kertoo aiemmin aikaisemmin kaivoksissa työskennellyt lehtori Janne Hietala.

OSAOssa on hyvät puitteet opiskelulle. Opetuskäytössä on muun muassa Metson laitosautomatisoitu, tela-alustainen murskausasema sekä simulaattoreita. Koulun lähimmät kallion- ja soranottoalueet ovat alle 10 kilometrin päässä. Kaivosalan opiskelijoiden opetussuunnitelmaan sisältyy myös maarakennusalan opintoja. Maarakennus- ja metsäkoneenkuljettajakoulutuksessa opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kuorma-auton ajokortti, mikä parantaa opiskelijan työllistymismahdollisuuksia.

OSAOn opetusyksiköt sijaitsevat seuraavilla paikkakunnilla: Oulu, Kempele, Liminka, Muhos, Pudasjärvi ja Taivalkoski.

Kevään 2016 yhteishaku / OSAO
Missä: www.opintopolku.fi
Milloin: 23.2. – 15.3.2016
Avoimet paikat: 1667 (ylioppilaille 124)
Kenelle: pääsääntöisesti peruskoulunsa keväällä 2016 päättäville nuorille. Aikuiset, ylioppilaat ja tutkinnon suorittaneet voivat hakea OSAOn koulutuskalenterin kautta ympäri vuoden.
Ammatillisten perustutkintojen määrä yhteishaussa: 32
Opiskelijavalintojen julkistus: aikaisintaan 16.6.2016

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 5383 929 ja www.osao.fi  

Kuvatekstit:

Sharif Bahrami valitsi kansainvälisen liiketalouden. Koulutus on vastannut hänen odotuksiaan ja samalla se kartuttaa hänen kielitaitoaan. Kuva Taneli Kärki.

Lentoasemahuoltajaksi opiskeleva Olli Hintsala on opintojensa loppusuoralla. Työssäoppimisjakso Oulunsalon lentokentällä on odotettu vaihe opinnoissa. Kuva Jouni Ylisuutari.

Juuso Vääräniemi, Tiitus Tolonen ja Teemu Ylitalo opiskelevat kaivosmiehiksi. Talvella, kun maa on jäässä, opiskellaan teoriaa ja huolletaan koneita. Keväästä syksyyn harjoitellaan oikeilla työmailla. Kuva Jouni Ylisuutari.

Ravintola Oulassa on hiiligrilli, jolla saadaan ruokaan savun makua. Tapio Korteniemi työskentelee kokkina uudessa ravintolassa. Kuva Jouni Ylisuutari.

Liitetiedostot

Ammatillisen koulutuksen tärkein tavoite on tuottaa sellaista osaamista, jolla henkilö työllistyy. Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa opiskelee 11 100 nuorta ja aikuista. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään (Osekk).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs