Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Suomen kannattama ehdotus meni läpi laivojen typenoksidipäästöjen rajoittamisessa

Trafi

Suomen kannattama ehdotus meni läpi laivojen typenoksidipäästöjen rajoittamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2014 klo 16:25
Julkaisija: Trafi

Kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO päätti tänään 4.4.2014, että tiukemmat päästörajoitukset typenoksidipäästöjen osalta tulevat voimaan nykyisillä typenoksidipäästöjen valvonta-alueilla eli ns. NECA-alueilla vuonna 2016. Rajoitukset koskevat vain uusia aluksia, jotka on rakennettu vuonna 2016 tai sen jälkeen. Ainoa NECA-alue on tällä hetkellä USA:n ja Kanadan hakemuksesta IMOssa hyväksytty Pohjois-Amerikan ja Karibian NECA-alue.

IMOssa päätettiin, että uusien NECA-alueiden osalta päätöksen voimaantulopäivä päätetään vasta silloin, kun hakemusta käsitellään. Päivämäärä ei koskaan voi olla aikaisempi, kun se päivämäärä, jolloin päätös uuden alueen perustamisesta tehdään. Tällä hetkellä IMO:ssa ei ole vireillä NECA-hakemuksia.

Nyt saavutettu päätös on Suomen kannalta toivottu kompromissi ja Suomi toimi aktiivisesti sen rakentamisessa. Ympäristönäkökulmien lisäksi päätös on tärkeä myös kaikille laitevalmistajille, jotka ovat tuotekehityksessään panostaneet vihreän teknologian ratkaisuihin.

Asian taustaa

Liikenteen typenoksidipäästöistä yhteensä 45–50 % ja kesäkuukausina mereen päätyvästä typen ilmalaskeumasta noin 30–40 % on peräisin merenkulusta. Typenoksidit rehevöittävät mm. Itämerta.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Jorma Kämäräinen, p. 040 515 5407, jorma.kamarainen(at)trafi.fi
johtava asiantuntija Anita Mäkinen, p. 040 162 4592, anita.makinen(at)trafi.fi  

 

Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs