Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Selvänä ja virkeänä juhannusliikenteessä

Trafi

Selvänä ja virkeänä juhannusliikenteessä

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2012 klo 10:51
Julkaisija: Trafi

Juhannus saa suomalaiset liikkeelle. Usein ajetaan ensin pitkästikin veden äärelle ja jatketaan siitä veneellä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi painottaa, että oli sitten liikenteessä millä välineellä tahansa,  alkoholi ei kuulu kuvioihin. Matka on osa lomaa, jonka tulisi olla miellyttävä sekä turvallinen niin kuljettajalle, matkustajille kuin muillekin liikkujille.

Virkeänä matkalla

Jo hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on huolehdittava siitä, että kuljettaja on levännyt tarpeeksi. Alkoholin käytöstä on pitänyt kulua riittävän pitkään, sillä alkoholi lisää väsymyksen vaikutusta. Alkoholi ja väsymys yhdessä ovat suuri turvallisuusriski liikenteessä – niin maalla kuin vesilläkin.

Pitkillä matkoilla tulisi varmistaa vireystilan säilyminen pitämällä sopivasti taukoja. Taukojen aikana ei kuitekaan tulisi syödä raskaasti.

Väsynyt kuljettaja havainnoi liikennettä ja yleensäkin ympäristöään huonommin kuin virkeä ja ottaa myös helpommin riskejä. Hänen reaktioaikansakin on väistö- ja jarrutustilanteissa pidentynyt. Väsyneenä kuljettaja myös ärsyyntyy tavallista helpommin ja voi reagoinnillaan vaarantaa turvallisuuden. Kesällä liikenteessä on tavallista enemmän kokemattomia kuljettajia ja kesäautoja.

Turvallisen matkan edellytyksenä on, että matkaan on varattu riittävästi aikaa.

Vesilläkin selvin päin

Kun juhannusmatkalla on päästy turvallisesti veden ääreen, niin saman turvallisuusajattelun tulisi jatkua siirryttäessä veneeseen. Alkoholi on syytä jättää nautittavaksi vasta perillä eikä kesken juhlinnan ole syytä lähteä veneilemään, ellei kuski ole pysynyt selvin päin. Juhlahumussa pelastusliivit voivat unohtua vielä helpommin kuin muulloin.

Lisätietoja:
yksikönpäällikkö Jukka Terttunen, puh. 020 618 6089, jukka.terttunen(at)trafi.fi
johtava asiantuntija Inkeri Parkkari, puh. 020 618 7089, inkeri.parkkari(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs