Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Satakunnan Kasvupolun voittaja: Nolla tapaturmaa on mahdollista saavuttaa myös logistiikkatoiminnoissa

Satakunnan Kasvupolun voittaja: Nolla tapaturmaa on mahdollista saavuttaa myös logistiikkatoiminnoissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 11:00
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Aslelocker kasvaa teollisen internetin siivittämänä

Satakunnan Kasvupolun voittanut Aslelocker nostaa lastauksen työturvallisuuden uudelle tasolle. Aslelocker on raumalaisen Aslemetals Oy:n kehittämä tuote, joka pitää rekan turvallisesti paikoillaan. Samalla se kerää tietoa lastauksesta pilveen.

– Kyseessä on Aslemetals Oy:n sisäisen start upin – työturvallisuuden asiantuntijan – Aslesafetyn ensimmäinen tuote-/palvelukokonaisuus. Suomen kielessä ei ole valmiina sopivaa sanaa rekan paikallaan pitäjälle. Paras termi lieneekin aslelocker. Uskomme, että Aslelockerille löytyy kysyntää myös vientimarkkinoilta, sanoo Aslesafety-tuotteista vastaava liiketoimintajohtaja Ilari Alaruka.

Aslelocker on hyvä esimerkki teollisen internetin sovelluksesta. Se kerää lastauksesta tietoa pilvipalveluun.

– Käyttäjä saa arvokasta tietoa, milloin rekka on saapunut, milloin lähtenyt ja mikä on keskimääräinen lastausaika. Kun tietoa analysoi tarkemmin ja vertailee eri toimipisteiden välillä, saadaan kehityskohteet priorisoitua ja hyvät käytännöt hyödynnettyä, kertoo Ilari Alaruka.

Aslelockerin tiedonkeruujärjestelmä on patentoitu ja se on jo käytössä työturvallisuuden edelläkävijäyrityksissä. Sen anturitekniikka kerää tietoa mm. käyttöasteesta ja lukituskerroista. Pilveen tallentuva tieto karttanäkymineen on luettavissa milloin tahansa verkkoselaimella.

– Aslelocker on loistava esimerkki yrityksemme innovaatiokyvystä. Uusia omia tuotteita tarvitaan, vaikka tukijalkamme on edelleen alihankintatöissä. Nykypäivän kilpaillussa ympäristössä ei paikoilleen voi jäädä makaamaan, muistuttaa teräsrakenneliiketoiminnan johtaja Iiro Lehtinen.

Pelkästään Suomessa on kuljetusalalla vuosittain 8000 sairauspoissaoloon johtavaa työtapaturmaa. Niiden johdosta vuosittain syntyy yli 140 000 sairauspoissaolopäivää.

– Euroissa se tarkoittaa jo 40–50 miljoonaa, summaa kasvattavat samassa yhteydessä syntyvät aineelliset vahingot rekan, trukin tai lastin vaurioiduttua, Ilari Alaruka huomauttaa.

– Aina kun koneiden kanssa tehdään töitä ja työtapaturma sattuu, pelkillä mustelmilla harvoin selvitään. Aslesafetyn missiona onkin, että logistiikan ammattilaiset pääsevät terveinä töistä kotiin, Ilari Alaruka alleviivaa.

Mekaaninen tuote soveltuu Suomen vaativiin olosuhteisiin, se nopeuttaa ja tehostaa lastausta. Palkittu Aslelocker on helppokäyttöinen, varmatoiminen, edullinen hankkia ja käyttää. Se lisää merkittävästi sekä työmukavuutta että -turvallisuutta.

Aslelocker palkittiin voittajana Satakunnan Kasvu Open -kasvuyrittäjyyskilpailussa torstaina Vuojoen Kartanolla Eurajoella. Voittaja valittiin 15 finalistin joukosta. Hakemuksia oli kaiken kaikkiaan yli 40.
 

TUOTETIEDOT

Pitkittäispalkin pituus 4620 mm + 1000 mm lisämoduuleja tarpeen mukaan


Lukituspalkin korkeus 390 mm maasta

Lukituspalkin pitkittäissäätövara 2110 mm


Kokonaisleveys 700 mm

 

LISÄVARUSTEET

Valojärjestelmä


Huomiovalot


Ajo-ohjaimet


Jatkopala


Lämmityskaapeli

 

Katso video:

https://www.youtube.com/watch?v=VVSaOElSK9g#t=15

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

liiketoimintajohtaja, Aslesafety, Ilari Alaruka 040 825 0807

liiketoimintajohtaja, teräsrakenteet, Iiro Lehtinen 044 268 5124

etunimi.sukunimi@aslemetals.fi

Liitetiedostot

www.aslelocker.fi

Aslesafety-perheen seuraava tuote lanseerataan kesäkuussa. Aslemetals Oy on vuonna 1961 perustettu keskisuuri konepaja, joka toimii Suomessa kolmessa yksikössä, Kaaron konepajalla Raumalla sekä Lapijoen konepajalla ja Olkiluodon telakalla Eurajoella. 


 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs