Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Sama käytäntö koko maahan: Metsähallitus yhtenäistää puutavarakuljetusten tienkäyttömaksut

Metsähallitus

Sama käytäntö koko maahan: Metsähallitus yhtenäistää puutavarakuljetusten tienkäyttömaksut

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus yhtenäistää puutavarakuljetusten tienkäyttömaksut metsäautoteillä lokakuun alusta alkaen.

Uusi käytäntö asettaa kaikki Metsähallituksen metsäteitä käyttävät puutavaran kuljettajat samaan asemaan. Käytäntö on koko Suomessa yhtenäinen ja perustuu kuljetettuun tai varastoituun puumäärään sekä ajokilometreihin.

Uudistuksen myötä mahdollisista muista korvauskäytännöistä ja tapauskohtaisista maksuista luovutaan. Aiemmin käytännöt ja maksujen tasot ovat vaihdelleet eri puolilla maata.

Puutavaran kuljetusmaksu tulee olemaan 15 senttiä kuljetettua puukuutiometriä ja ajettua kilometriä kohden. Myös aines- ja energiapuun varastoinnista metsäautotiellä peritään maksu, joka vaihtelee 25 sentistä 50 senttiin kuutiometriltä.

Maksuilla katetaan osaltaan laajan metsätieverkoston ylläpitoa: Metsähallituksella on 37 000 kilometriä omia metsäteitä. Metsähallituksen teiden käyttömahdollisuus luo hyvät edellytykset metsätalouden harjoittamiselle monille teitä hyödyntäville metsänomistajille.

Maksut eivät koske henkilöliikennettä ja esimerkiksi metsästäjille, marjastajille, kalastajille ja muille vastaaville käyttäjille kulku on edelleen maksutonta. Vuosi sitten tehdyn selvityksen perusteella 85 % valtion metsäteillä kulkijoista on virkistyskäyttäjiä.

Lisätietoja:
Metsähallitus, Metsienkäyttö- ja suunnittelujohtaja Pertti Tuomi, p. 0400 895 096.

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs