Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Sähköinen liikenne valtaa Turun 21.6.!

Turun kaupunki

Sähköinen liikenne valtaa Turun 21.6.!

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2016 klo 13:55
Julkaisija: Turun kaupunki

Liikkumisen vallankumous on vauhdissa. Likaisiin fossiilisiin polttoaineisiin perustuva liikennemalli on jäämässä historiaan ja tilalle on kasvamassa puhtaisiin energialähteisiin ja älykkäisiin liikkumispalveluihin perustuva malli. Sähköinen liikkuminen on muutoksen keskiössä.

Turun Vanhalla Raatihuoneella julkistetaan tiistaina 21.6. Fiksun sähköisen liikkumisen manifesti. Manifesti pohjautuu laajan kansallisen Sähköinen liikenne -hankkeen tuloksiin ja sillä viitoitetaan koko Suomelle ja Suomen Turulle tietä kohti nykyistä parempaa liikkumisjärjestelmää.

Aika: ti 21.6. klo 8:30, keskustelutilaisuus klo 9:00 – 11:00

Paikka: Vanha Raatihuone. Mahdollisuus tutustua ja kuvata sähköautokalustoa Vanhalla Suurtorilla.

Tilaisuuden juontaa sähköautoilija Tuomas Enbuske ja manifestin ottavat vastaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen ja valtiovallan edustajat. Paneelissa ovat muun muassa poliitikko ja tohtorisnainen Elina Rantanen, Fölin direktööri Sirpa Korte ja sähköisen liikenteen esitaistelija Elias Pöyry sekä esteettömän sähkötaksin kehittäjä taksiyrittäjä Pekka Mauro, kestävän kehityksen tekijä Stella Aaltonen, Kakolan rakentaja Olli Ojala sekä Liikenne- ja viestintäministeriön Krista Huhtala-Jenks.

Turusta on muodostumassa sähköisen liikenteen edelläkävijäkaupunki Suomessa. Muutos ei synny tyhjästä vaan on jo käynnissä käytännön toimenpitein. Turussa muutoksen merkkejä ovat esimerkiksi:

  • Sähköbussit – liikenne alkaa tänä vuonna linjalla 1 kotimaisella kalustolla.
  • Sähköautojen latauspisteet – niitä on alueella jo parikymmentä ja paikkoja on suunniteltu parille sadalle.
  • Sähköpolkupyörät – tarjonta ja myynti ovat kasvaneet nopeasti.
  • Sähköisen liikenteen ratkaisut asuinalueille – Esimerkiksi Skanssin ja Kakolan alueille on tulossa uusia sähköisen liikenteen ratkaisuja.
  • Sähkö- ja hybriditaksit – Turussa on jo parikymmentä.
  • Kaupunkikonsernin ajoneuvohankinnat – suositaan sähköä.
  • Liikkumisen palveluratkaisut – esim. Slush-palkittu Fölin mobiilimaksujärjestelmä (IQ Payments).

Mediatilaisuudessa klo 8:30 Älykäs sähköinen liikenne -hankkeen edustajat kertovat lisää toimenpiteistä Turussa ja Suomessa. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita myös keskustelutilaisuuteen ja manifestin julkistukseen klo 9-11 sekä katsomaan ja kuvaamaan sähköisen liikenteen kalustoa Vanhalla Suurtorilla heti tilaisuuden jälkeen. Paikalla on muun muassa Pohjois-Euroopan ensimmäinen esteetön sähkötaksi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs