Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Säännöllinen huolto lääke bussipaloihin

Trafi

Säännöllinen huolto lääke bussipaloihin

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2011 klo 12:14
Julkaisija: Trafi

Useimmat vuoden 2010 linja-autopaloista olisi voitu välttää noudattamalla säännöllisiä huolto-ohjelmia selviää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin  tuoreesta tutkimuksesta, jossa analysoitiin kaikki vuoden 2010 linja-autojen tulipalot. Paloturvallisuuden parantamiseksi olisi myös tärkeää, etteivät väliaikaiset korjaukset jäisi pysyviksi ratkaisuiksi.

”Säännöllisen huollon lisäksi myös henkilökunnan taito toimia ripeästi palotilanteessa niin evakuoinnin kuin palon alkusammuttamisenkin osalta ovat erityisen tärkeitä linja-autojen paloturvallisuudelle”, muistuttaa Trafin apulaisjohtaja Juhani Intosalmi: ”Monet tutkituista paloista olisivat aiheuttaneet huomattavasti enemmän vahinkoa ilman henkilökunnan nopeaa toimintaa.”

Vuonna 2010 ei vakavia linja-autopaloja

Tutkimuksessa analysoitiin kaikki 57 viime vuonna pelastuslaitoksen ja tutkimusryhmän tietoon tullutta linja-autopaloa. Vuonna 2010 henkilövahingoilta säilyttiin eikä kukaan kuollut tai loukkaantunut linja-autopalojen yhteydessä. Myös materiaalivauriot pysyivät kohtuullisina, koska suurin osa tulipaloista oli palon alkuja. Ainoastaan yksi linja-auto tuhoutui täysin tulipalossa.

Paloista 5 alkoi ohjaamosta. Varsinaisesta matkustamosta tai sen wc:stä ei alkanut yhtään paloa. Myöskään matkatavaratilassa ei syttynyt yhtään linja-autopaloa vuonna 2010.

Paloista 51 alkoi matkustamon ulkopuolelta. Niistä moottoritilassa syttyi 19, renkaista ja jarruista 21 sekä lisälämmitintilasta 8. Matkustamon ulkopuolelta syttyneistä paloista ainoastaan yksi levisi matkustamon puolelle.

Matkustajia oli 24 linja-autossa. Matkustajien evakuoinnissa ei ollut ongelmia.

Jarrujen ja laakereiden ylikuumeneminen suurin yksittäinen palosyy

Linja-autopalojen syyt jakautuivat karkeasti neljään osaan: jarruista ja laakereista aiheutuneet palot, sähkölaiteviat, vika lisälämmittimessä ja öljyvuodot.

Jarrujen ja laakerien ylikuumenemisesta aiheutui yhteensä 19 paloa. Sähkölaitevika aiheutti yhteensä 10 tulipaloa. Lisälämmitintilassa syttyi 8 linja-autopaloa. Kolmessa tapauksessa saatiin selville, että palo johtui liiallisesti vuotaneesta polttoaineesta. Yhtään polttoainevuotoa moottoritilaan ei raportoitu. Sen sijaan öljyvuodot aiheuttivat paloista neljä.

Useat paloista hoidettiin jo ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle. 42 tapauksessa käytettiin alkusammutinta, joista 37 oli linja-auton omia sammuttimia. Kahta tapausta lukuunottamatta alkusammutus joko rajoitti tai sammutti palon.

Tarkemmasta raportoinnista apua myös linja-autopalojen ehkäisemisessä

Tutkimuksen aineisto kerättiin pelastuslaitosten palontutkinnassa. Hankkeen aikana palontutkijoita on koulutettu tekemään täsmällisempiä ilmoituksia linja-autopaloista pelastusviranomaisten Pronto-tilastojärjestelmään. Tarkoituksena on, että perusteellisempien palotietojen pohjalta pystyttäisiin antamaan suosituksia, joiden noudattaminen auttaisi estämään linja-autopaloja.

Trafin johtaman Bussipalot Suomessa 2010 –tutkimushankkeen raportin ovat laatineet Esa Kokki ja Timo Loponen Pelastusopistolta. Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan Trafin tutkimussivuilta osoitteesta www.trafi.fi/tutkimukset.

Linja-autojen paloturvallisuuden tutkimushanke jatkuu vielä vuosina 2011-2012.

Lisätietoja

Trafi
apulaisjohtaja Juhani Intosalmi, puh. 020 618 5515, juhani.intosalmi(at)trafi.fi

Pelastusopisto
tutkimusjohtaja Esa Kokki, puh. 050 362 5103, esa.kokki(at)pelastusopisto.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, vastaa sen sääntely- ja valvontatehtävistä sekä edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs