Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Runsaasti muutoksia bussiliikenteeseen 13.8.

HSL Helsingin seudun liikenne

Runsaasti muutoksia bussiliikenteeseen 13.8.

Tiedote.
Julkaistu: 31.07.2012 klo 14:28
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Pääkaupunkiseudun useiden bussilinjojen reitit muuttuvat syysliikenteen alkaessa 13. elokuuta. Eniten muutoksia tulee Etelä- ja Länsi-Helsingin linjoille.

Helsingin kantakaupungin bussilinjoja on mahdollisuuksien mukaan siirretty pois ruuhkaisimmilta katuosuuksilta. Näin pyritään nopeuttamaan bussien kulkua ja lisäämään niiden luotettavuutta.

Samalla vuorovälejä on yhtenäistetty, joten linjoja voidaan tahdistaa yhteisillä osuuksilla. Esimerkiksi Kampin ja Munkkivuoren välille muodostuu tasavälinen yhteys, jolla busseja kulkee tiheimmillään 3 - 4 minuutin välein. Osa aiemmin suorista yhteyksistä muuttuu vaihdollisiksi, mutta vastaavasti liikennöinnin luotettavuus paranee. Uudet yhteydet löytyvät kätevimmin HSL:n Reittioppaan avulla.

Helsingissä myös Länsiterminaalin yhteydet muuttuvat. Raitiolinjan 9 reitti pitenee Jätkäsaareen, jossa linjan uusi päätepysäkki on Länsiterminaalilla. Raitiolinja 9 korvaa bussin 15A, jonka liikenne loppuu. Myös linja 15V lakkautetaan ja linja 15 siirtyy ajamaan reitille Ruoholahti (M) – Salmisaari.

Helsingissä sekä Helsingistä Espooseen ajavia erillisiä aamuyölinjoja lakkautetaan ja korvataan pääsääntöisesti peruslinjojen uusilla N-reiteillä.

Myös monien Vantaan linjojen reitit muuttuvat. Muutoksilla lyhennetään matka-aikoja esimerkiksi Myyrmäen ja Martinlaakson välillä. Joitakin muutoksia tulee myös seutulinjoille, Espoon sisäisille linjoille sekä Keravan bussilinjoille.

Linjakohtaiset tiedot muutoksista löytyvät hsl.fi-sivustolta 

Lisätiedot:
joukkoliikennesuunnittelija Petteri Kantokari, puh. 040 179 2355
joukkoliikennesuunnittelija Miska Peura, puh. 040 176 8660
joukkoliikennesuunnittelija Laura Sundell, puh. 045 657 9608

 

 

 

 

.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs