Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Reidar Wasenius on VR:n uusi ääni

VR Group

Reidar Wasenius on VR:n uusi ääni

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 09:40
Julkaisija: VR Group

VR:n junien uutena kuuluttajaäänenä aloittaa ensi kesänä Reidar Wasenius. Valintaa puolsi Waseniuksen selkeä ääni, kokemus monista äänenkäyttötilanteista sekä hyvä kielitaito. Lisäksi hän voitti Radio Novalla järjestetyn äänestyksen, jossa ehdokkaana olleet esittivät ääninäytteitä. Samoin hän menestyi VR:n sisäisessä äänestyksessä.

Wasenius on toiminut pitkään koulutuksen, viestinnän ja median tehtävissä monissa yrityksissä. – Saamani uusi tehtävä on harvinaisen vaativa ja näkyvä, joten olen sekä iloinen että otettu siitä, että kykyihini luotetaan. Otan tehtävän vastaan nöyrän innostuneena, kertoo uutena VR:n äänenä aloittava Reidar Wasenius.

Ääni on tärkeä osa VR:n julkisuuskuvaa. – VR on tehnyt paljon uudistuksia palveluihinsa. Kehitämme matkustusmukavuutta monin tavoin, kuulutukset ovat osa tätä työtä, sanoo VR:n matkustajaliikenteen divisioonajohtaja Antti Tiitola. Kuulutuksia kuullaan yli tuhannessa matkustajajunassa joka päivä. Siksi äänen luonne, laatu ja mielikuvat ovat tärkeitä.

Aleksandra Mirolybov-Nurmela kuuluttaa Allegrossa

Lähijunissa kuulutukset tulevat suomeksi ja ruotsiksi, kaukojunissa myös englanniksi. Venäjän-liikenteessä kuulutetaan suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kuulutukset Allegro-junissa lukee jatkossa VR:llä työskentelevä Aleksandra Mirolybov-Nurmela. Hän oli myös mukana radio Novan ja VR:n äänestyksissä, hyvällä menestyksellä.

Kuulutusten luku-urakka alkaa heti. Nauhalle luetaan kaikki tuhannet kuulutukset ja fraasit useilla kielillä. Junissa tulevat nauhoitetut kuulutukset muodostetaan useista osasista. Junissa olevat laitteet laukaisevat kuulutukset tulemaan automaattisesti oikeassa paikassa. Järjestelmä perustuu satelliittipaikannukseen. VR vastaa kuulutuksista junissaan. Rautatieasemien kuulutuksista vastaa Liikennevirasto.

Katso ja kuuntele Reidar Waseniuksen haastatteluvideo

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee yli 10 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

VR Groupin uutishuone

Yhteystiedot VR Groupin viestintään

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs