Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ratahanke Seinäjoki-Oulu:Turvallisuusiltapäivässä kerrattiin turvallisuuden pelisäännöt

Liikennevirasto

Ratahanke Seinäjoki-Oulu:Turvallisuusiltapäivässä kerrattiin turvallisuuden pelisäännöt

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 15:26
Julkaisija: Liikennevirasto

Seinäjoki-Oulu-ratahankkeen turvallisuusasioita käytiin läpi tänään 6.4.2016 Kokkolassa. Tilaisuuteen osallistui 75 henkilöä, joista suurin osa oli urakoitsijoita. Tilaisuudessa kerrottiin hankkeen turvallisuuskuulumiset ja kerrattiin turvallisuuskäytäntöjä. Liikenneviraston asiantuntijat esittelivät uudistuvia Radanpidon turvallisuusohjeita, Sähkörataohjeita sekä uutta Turvallisuuspoikkeamien ilmoitusjärjestelmää. Raideliikenteen liikenteenohjauksen asiantuntija piti puheenvuoron, miten ratatöihin ilmoittaudutaan oikeaoppisesti ja turvallisesti. Tulevasta kesä on taas tulossa kiireinen rakentamistöiden osalta Seinäjoen ja Oulun välillä.

Hankkeen sisällä turvallisuusasioihin on kiinnitetty huomiota. Turvallisuutta parannetaan muun muassa seuraavasti: urakoitsijoille pidetään koulutuksia, työkohteiden rakentamisen turvallisuutta valvotaan säännöllisesti, turvallisuuteen liittyviä asiakirjoja seurataan ja työmaiden yhteensovituksista pidetään palavereita.

Liikenneviraston rakennusprojektien työturvallisuutta seurataan tapaturmataajuudella eli suhdeluvulla, jossa verrataan sairauspoissaoloon johtaneita työtapaturmia miljoonaan tehtyyn työtuntiin. Seinäjoki-Oulu-ratahankkeen töiden tapaturmataajuus oli 3,3 vuonna 2015. Hankkeella tapahtui kolme poissaoloon johtanutta työtapaturmaa 899 731 työtuntia kohden. Kaikkien Liikenneviraston ratahankkeiden tapaturmataajuus oli 12,3. Suomessa kaikkien toimialojen yhteenlaskettu tapaturmataajuus oli noin 30 ja rakentamisen sektorilla arvo oli noin 60. Hanke on siis suoriutunut erinomaisesti tapaturmien ehkäisemisessä.

Turvallisuus myös laajempi tavoite

Hankkeessa panostetaan sekä turvalliseen työntekoon, mutta myös turvalliseen lopputulokseen. Ratahankkeen yksi tavoite on parantaa liikenneturvallisuutta. Rautatieturvallisuus paranee, kun tasoristeykset poistetaan koko matkalta Seinäjoelta Ouluun.  Lisäksi turva-aitoja rakennetaan kriittisiin kohteisiin taajama-alueille.

Ulkopuolisten on hyvä muistaa, ettei rautatiealueella saa liikkua Myös työmaa-alueilla liikkuminen on ulkopuolisilta kielletty. Rautatiealueella liikkuminen on sekä laissa kiellettyä että vaarallista. Junat ovat nopeita, hiljaisia ja jarrutusmatkat ovat pitkiä. Junaradan saa ylittää vain merkein osoitetusta kohdasta.

 

Katso videoliite, jossa Liikenneviraston projektipäällikkö Tommi Rosenvall puhuu turvallisuusiltapäivässä.

 

Lisätietoja:

Liikennevirasto, projektipäällikkö Tommi Rosenvall, puh. 0295 34 3830, tommi.rosenvall(a)liikennevirasto.fi

www.facebook.com/seinajokioulu

www.liikennevirasto.fi/skol

Liitetiedostot

Seinäjoki–Oulu-radan parantaminen lyhentää matka-aikoja, mahdollistaa junaliikenteen lisäämisen ja
vähentää sen häiriöherkkyyttä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs