Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Räddningsövning i Lojo den 13 och 22 september - motorvägens trafik dirigeras till en omväg

Liikennevirasto

Räddningsövning i Lojo den 13 och 22 september - motorvägens trafik dirigeras till en omväg

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.09.2016 kl. 10:17
Utgivare: Liikennevirasto

Åbo motorväg (riksväg 1) är avstängd för trafik mellan anslutningarna i Sammatti och Karnais medan de lagstadgade räddningsövningarna pågår tisdagen den 13 och torsdagen den 22 september kl. 9.30–14.30.   Räddningsövningarna äger rum i Karnais tunnel i området mellan Muurla och Lojo.   Under övningen dirigeras trafiken mellan anslutningen i Saukkola och den planskilda anslutningen i Sammatti till gamla väg 1.

Övningen stänger av trafiken på Åbo motorväg mellan anslutningen (nr 20) i Sammatti och anslutningen (nr 22) i Karnais. Under övningen dirigeras trafiken i riktningen Åbo–Helsingfors till en omväg från anslutningen (nr 20) i Sammatti till gamla väg 1 (110).  Trafiken i riktningen Helsingfors–Åbo dirigeras till väg 110 från Saukkola anslutning (nummer 25). Trafiken från Helsingfors mot Lojo löper hela tiden normalt förbi anslutning nr 25. Förarna uppmanas vara vaksamma vid valet av rätt anslutning i riktning mot Åbo.

Räddnings-, polis- och trafikmyndigheterna deltar i de lagstadgade övningarna för att öva räddningsoperationer och effektivera sitt samarbete inför olika slag av olyckssituationer som kan inträffa i tunnlar.  Man strävar efter att göra övningarna så verklighetstrogna som möjligt, både gällande räddningsvägarna och olyckssituationerna. Därför avstängs vägarna i området för trafik i båda riktningarna och trafiken dirigeras till en omväg. På de avstängda avsnitten dirigeras trafiken till omvägen av trafikoperatörer och med hjälp av informationsskyltar. 

I övningen deltar de berörda områdenas räddningsverk, sjukvårdsdistrikt, polisen, Trafikverket samt de regionala drift- och underhållsaktörerna. Övningen påverkar också kollektivtrafiken i området. 

Representanter för media erbjuds en möjlighet att följa med övningen på plats den 13 september genom att avtala om ett besök med representanten för Tieyhtiö Ykköstie.

Ytterligare information:

Verkställande direktör Jouni Puuppo, Tieyhtiö Ykköstie, tfn 020 719 2422 (mediabesök)

Projektansvarig Timo Sokka, Tieyhtiö Ykköstie, tfn 020 719 2287 (omvägsarrangemang)

Chef för vägtrafikcentralen Mika Jaatinen, Trafikverket, tfn 029 534 3649

Projektingenjör Marja Wuori, Trafikverket, tfn 029 534 3834

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs