Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Puuliiton Nilosaari: Metsäteollisuudessa luodaan uskoa tulevaisuuteen

Puuliitto

Puuliiton Nilosaari: Metsäteollisuudessa luodaan uskoa tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 11:59
Julkaisija: Puuliitto

Metsäteollisuusyritysten viime aikoina julkistamat investointihankkeet ja käynnistämät uudet tuotantolaitokset ovat nopealla aikavälillä muokanneet käsityksiä alan tulevaisuudesta myönteiseen suuntaan.

– Tällaisia uutisia on odotettu pitkään ja hartaasti. Nyt kun niitä on saatu, on niiden toteutuminen ja pitkäaikainen toiminta Suomessa varmistettava, ja otettava riittävän nopeasti ja laajasti huomioon yhteiskunnan eri toiminnoissa, Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari arvioi.

Keskeisiä toimenpiteitä edellyttäviä alueita ovat puuraaka-aineen riittävyydestä huolehtiminen, ammatillisen koulutuksen määrällinen ja laadullinen järjestäminen työvoiman kysyntää vastaavalle tasolle ja kuljetusverkoston toimivuuden järjestäminen.

– Talousmetsistä voidaan hakata kestävästi nykyistä paljon enemmän puuta. Rajat eivät siellä tule ihan heti vastaan, joten Suomi kestää mainiosti vielä uusiakin investointiuutisia, kunhan ne eivät maantieteellisesti sijoitu liiaksi samoille hankinta-alueille. Riittävyyden sijaan suurempi huolen aihe on puuraaka-aineen saaminen kilpailukykyisellä hinnalla teollisuuden käyttöön.

– Koulutustarpeet koskevat tällä haavaa metsäteollisuuden arvoketjussa ennen muuta puunkorjuuta. Tämän takia ammatillisen peruskoulutuksen volyymia pitää nopeasti lisätä esimerkiksi metsäkoneenkuljetuksessa.

– Kolmanneksi on luotava edellytykset tasaiselle raaka-ainevirralle läpi vuoden, missä liikenneverkoston ylläpito ja kehittäminen ovat keskeisessä asemassa. Lappeenranta, Varkaus, Äänekoski, Kuopio ja Pietarsaari ovat esimerkkejä kaupunkialueista, joissa teollisuuden tehokas toiminta on pystyttävä järjestämään asukkaiden tarpeet huomioon ottaen. Toisaalta metsätieverkosto on pystyttävä pitämään puunhankinnan tarpeita vastaavassa kunnossa.

Puuliitto puolestaan on valmis neuvottelemaan työehtosopimuksista niin, että ne turvaavat teollisuuden menestymisen mahdollisuudet ja työntekijöiden hyvinvoinnin.

– Puuliiton ja Metsäteollisuuden välillä neuvoteltu bioteollisuuden uusi työehtosopimus on hyvä esimerkki työmarkkinajärjestöjen kyvystä sopimalla rakentaa edellytyksiä teolliselle toiminnalle, työlle ja toimeentulolle.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 37 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs