Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Posti menettää kasvonsa

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti menettää kasvonsa

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 14:40
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn mukaan Postin ilmoitus 77 myymälän lakkauttamisesta on Postin johdolta karkea virhe. Asiakkaat ja pienyrittäjät siirretään kauppojen kassajonoihin ja samalla irtisanotaan kylmän rauhallisesti yli 300 työlleen sitoutunutta, ammattitaitoista postilaista. Valtionyhtiö Postin ensireaktio eilen sovittuun työllisyys- ja kasvusopimukseen on uskomattoman törkeä.

- Posti toteuttaa nyt uutta, rajusti heikompaa henkilöstöpolitiikkaa, kuin koskaan aiemmin. Kaikki henkilöstön esittämät ratkaisuvaihtoehdot yt-neuvotteluissa tyrmättiin ja toimintamalliksi valittiin kipeimmät ja vaikeimmat keinot.  Työnantaja käyttää direktiovaltaansa yrittämättäkään helpottaa henkilöstön vaikeaa tilannetta, pääluottamusmies Mirja Sandberg arvostelee.

Postin omille myymälöille on tarvetta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU käynnisti toukokuussa valtakunnallisen Pelastetaan Sinun Postisi-kampanjan. Kampanjan aikana postilaiset ovat jakaneet myymälöiden edustalla flyereita ja tavanneet tuhansia asiakkaita. Asiakkaiden tuki myymälöiden henkilökunnalle on ollut vahvaa. Asiakkaat ovat olleet tyrmistyneitä Postin suunnitelmille ajaa alas ammattitaitoinen ja luotettava myymäläverkosto.

Myös mikroyrittäjiltä saatu palaute tukee vahvasti Postin omia myymälöitä. TNS Gallupin toukokuussa tekemän tutkimuksen mukaan valtaenemmistö (91 %) yrittäjistä on tyytyväinen Postin omassa myymälässä saamaansa palveluun, samoin kuin sen henkilökunnan ammattitaitoon (93 %). Postin omien myymälöiden lopettamisessa puolestaan on yrittäjien mielestä riskejä. Kaksi kolmesta vastasi, että neuvonta huononee, palvelu hidastuu tai asiantuntemus ja laatu heikkenevät, jos yrityksen käyttämä Postin oma myymälä lopetettaisiin.

Omistajan puututtava peliin

Vastuullisen ja voittoa tuottavan valtion omistaman yrityksen henkilöstöpolitiikka ei voi tarkoittaa, että ikääntyvän, ammattitaitoisen ja Postiin sitoutuneen henkilöstön työsuhteet irtisanotaan ja olemassa oleva työ siirretään muiden henkilöiden hoidettavaksi.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn mukaan omistajan olisi syytä puuttua Postin johdon tekemisiin. Myymälöiden ulkoistamiselle ei ole mitään järjellisiä perusteita.

Lisätietoja:

Mirja Sandberg, valtakunnallinen pääluottamusmies, puh. 0400 623 575
Esko Hietaniemi, liittosihteeri, puh. 0400 467 788
Laura Meriläinen, pääluottamusmies, pääkaupunkiseutu, puh. 050 337 6260
Erja Hakkola, pääluottamusmies, Pohjanmaa, Pirkanmaa, Häme, Lounais-Suomi, Satakunta, Uusimaa, puh. 0400 668 579

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, G4S Cash Solution Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa, Posten Ålandissa. PAU on yli 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs