Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Pikkujoulut tulossa? Ennakoi liikkumisesi ja varmista turvallinen paluumatka

Trafi

Pikkujoulut tulossa? Ennakoi liikkumisesi ja varmista turvallinen paluumatka

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 11:11
Julkaisija: Trafi

Pikkujoulusesonki on pian kuumimmillaan ja juhlamielen lisäksi kannattaa napata mukaan myös ennakointia. Mieti siis jo ennen juhliin lähtöä, miten paluumatka sujuu fiksuiten.

”Pikkujoulujen juhlijan kannattaa jo etukäteen miettiä kulkemistaan. Menomatka saattaa sujua sutjakkaasti joukkoliikennevälineillä, mutta kun kaikki junilla ja busseilla juhlimaan tulleet pakkaantuvat aamuyöllä taksitolpille tai yöbusseja odottamaan, voi jonoja olla luvassa.  Aamuyön viileinä tunteina saattaa juhlatamineissa tulla vilu”, toteaa Trafin Jussi Pohjonen: ”Toisaalta tässä on hyvä vinkki myös työnantajille: järjestetty kotiinkuljetus pikkujouluista kaikille halukkaille. Ja tärkeää on pitää mielessä, että maistelleena ei rattiin saa lähteä.”

Ystävien tai perheenjäsenten kanssa voi niin ikään sopia kuljetusvuoroista pikkujouluihin, jolloin paluumatkan kanssa ei ole ongelmia. ”Myös kimppakyyti on mainio idea”, vinkkaa Pohjonen: ”Ja jos matka taittuu jalkaisin, muista ehdottomasti varata mukaan heijastin.”

Aamuvirkku, oletko lähdössä rattiin? Varmista, ettei eiliset pikkujoulut väsytä liikaa

Seuraavana aamuna kannattaa miettiä ajokuntoa, paljonko tuli nautittua ja mitä. Pikkujouluissa nautitaan usein glögejä ja muita juomasekoituksia, jolloin nautitun alkoholin määrää ja vahvuutta voi olla vaikea arvioida.

”Jos aamulla olo on epävarma, kannattaa pelata varman päälle, eikä ottaa turhia riskejä”, muistuttaa Pohjonen.

Väsymys sinänsä on myös riski liikenteessä, vaikkei alkoholia olisi ollutkaan mukana. Oma auto kannattaakin jättää kotiin myös silloin, jos edellinen ilta on venähtänyt pitkäksi tai jos ei ole jostain syystä saanut nukuttua kunnolla.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Jussi Pohjonen, p. 040 770 7038, jussi.pohjonen(at)trafi.fi, twitterissä @JussiPohjonen

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs