Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Pelastusliivit vaativa kippari on veneen kunkku

Trafi

Pelastusliivit vaativa kippari on veneen kunkku

Tiedote.
Julkaistu: 08.07.2013 klo 09:55
Julkaisija: Trafi

Veneily on mitä parhain tapa viettää kesää, irrottautua arjesta ja nauttia yhteisestä ajasta läheisten ja ystävien kanssa. Jotta veneily sujuisi turvallisesti, kaikilla veneessä olevilla tulee olla sopivat ja hyväksytyt pelastusliivit päällään.  Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi haluaakin pelastusliivit pakollisiksi kaikkiin vesikulkuneuvoihin, myös pieniin moottori- ja soutuveneisiin.

”Nyt veneilijät asenne kohdilleen! Veneen kuljettajan eli kipparin kunnia-asia on vastata veneessä olevien turvallisuudesta ja pitää huolta, että kaikki laittavat liivit päälleen ennen vesille lähtöä – kippari itse mukaan lukien”, painottaa yksikönpäällikkö Ville Räisänen: ”Vesillä näkee valitettavan usein, että lapsille tai koiralle on puettu liivit päälle, mutta aikuiset itse matkustavat ilman. Kyllähän siinä lastenkin turvallisuus vaarantuu, jos heistä huolehtiva aikuinen ei kiinnitä huomiota omaan turvallisuuteensa.”

Lapsi oppii vanhempien ja muiden aikuisten esimerkin mukaan, miten veneessä toimitaan. ”Jos aikuiset eivät pidä liivejä, lapsi oppii, ettei hänenkään sitten isompana tarvitse”, Räisänen toteaa. Perheen pienimmille ja niille, joiden uimataito ei ole vielä kovin vahva, pelastusliivit olisi hyvä pukea jo veden äärelle saavuttaessa.

Valtaosa veneilyonnettomuuksissa tapahtuu pienille avoveneille

Viime vuonna vesiliikenneonnettomuuksissa kuoli 42 huviveneilijää, mikä on tavallista vähemmän. Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu pienillä avoveneillä veneileville. ”Valtaosassa tapauksista oikein päälle puetut pelastusliivit olisivat pelastaneet. Veneen pohjalla ne eivät auta ketään”, korostaa yksikönpäällikkö Ville Räisänen.

Tällä hetkellä lain mukaan vain moottoriveneissä ja yli 5-metrisissä purjeveneissä on pelastusliivipakko. Pelastusliivien käyttöpakkoa ei laissa tällä hetkellä ole, eikä soutuveneiltä ja pieniltä purjeveneiltä edellytetä edes liivien mukanaoloa.

Muista myös Eläköön-kampanja, joka muistuttaa vanhempia esimerkin voimasta.

Lisätietoja
yksikönpäällikkö Ville Räisänen, puh. 029 534 6457, ville.raisanen(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs