Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » PAUn valtuusto vaatii työtaisteluja Postin myymälöiden puolesta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

PAUn valtuusto vaatii työtaisteluja Postin myymälöiden puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2015 klo 11:26
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto vaatii työtaistelutoimia Postin myymälöiden ja postipalvelujen puolesta. PAUn liittovaltuusto arvosteli kokouksessaan voimakkaasti voittoa tuottavan, valtionyhtiö Postin jatkuvia irtisanomisia, onnetonta henkilöstöpolitiikkaa ja postipalvelujen suunnitelmallista alasajoa. Henkilöstön mitta on nyt täysi. 

Posti käynnisti huhtikuun lopussa yt-menettelyn myymälöiden ulkoistamisesta kumppaniyritysten hoidettavaksi. Kun erityisesti pakettiliikenteen ennustetaan kasvavan, tavoite ulkoistaa itsensä keskeisimmistä asiakaskontakteista on käsittämätön. Posti menettää kasvonsa ja hävittää perinteisen ammattikunnan lopullisesti. 

Luotettava ammattitaito ja asiakaspalvelu katoavat

Myymälöissä irtisanomisten kohteeksi on joutumassa lähes 400 henkilöä. Suuri osa heistä on yli 50-vuotiaita naisia, jotka ovat tehneet koko työuransa Postissa. He ovat tehneet Postin eteen paljon enemmän kuin on pyydetty. Postin johdon kiitos on häpeällinen. Postin myymälöiden henkilökunta osaa työnsä ja palvelee asiakkaita ammattitaidolla, jota kumppanuusyrityksissä ei ole. 

Palvelumyyjä tietää postinkulun koko toimitusketjun ja siihen kuuluvat prosessit. Hän hallitsee Postin tuotteet, palvelut ja hinnoittelun perusteet. Hän pystyy selvittämään postinkulun karikot kuljetuksen ja jakelun kanssa. Palvelumyyjä hallitsee osoitteenmuutoksiin ja jälleenlähettämiseen liittyvät asiat ja tuntee reklamaatiomenettelyt. Hän ymmärtää palvelurepertuaarin, joka mahdollistaa lisäpalvelut ja myynnin. Tätä kaikkea, luotettavaa ammattitaitoa ja asiakaspalvelua ollaan nyt tuhoamassa. 

Omistajan puututtava Postin toimintaan     

Viime aikoina henkilöstö on seurannut Postin toimia pelon sekaisin tuntein. Vuonna 2014 Postista hävisi lähes 2 000 työpaikkaa. Välittömästi eduskuntavaalien jälkeen, joiden ykkösteemana oli työllisyys, ilmoitettiin taas kerran uusista irtisanomisista. Kaikesta tästä paljastuu ymmärtämättömyys ja välinpitämättömyys postin perustyöhön.  

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto vaatii uutta eduskuntaa ja hallitusta puuttumaan valtioyhtiön toimintaan. Erityisesti valtion omistaman yhtiön pitäisi toimia vastuullisesti. 

Suomi ei nouse suosta irtisanomisilla, vaan työllisyydellä! 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Heidi Nieminen, puh: 050 340 3217
Tiedottaja Juha Pöyry, puh: 040 356 0567

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, G4S Cash Solution Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa, Posten Ålandissa. PAU on yli 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs