Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Parmalta 5. miljoonas ratapölkky, Betoni on korvannut puun rautateillä

Parma Oy

Parmalta 5. miljoonas ratapölkky, Betoni on korvannut puun rautateillä

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2011 klo 12:03
Julkaisija: Parma Oy

Maamme rataverkon pituus on reilut 6 600 kilometriä. Viime vuonna siitä jo 70 % oli rakennettu betonisilla ratapölkyillä puisten sijaan.

Betoniset ratapölkyt otettiin Suomessa käyttöön 1960 -luvulla, kun Valtion rautatiet aloitti rataverkon sähköistämisen. Betonipölkkyjen etuna oli pidemmän käyttöiän lisäksi ennen kaikkea se, että kiskot voitiin hitsata yhteen jopa kilometrien pituisiksi radan jäykemmän rakenteen ansiosta. Myös raideleveyden parempi pysyvyys oli betonisiin ratapölkkyihin siirtymisen peruste.

Sittemmin junien akselipainon nostaminen 25,0 tonniin ja nopeuden kasvattaminen 220 kilometriin tunnissa asettivat ratapölkyille yhä suurempia vaatimuksia.

Parma Oy on valmistanut betonisia ratapölkkyjä vuodesta 1990 Forssan tehtaallaan. Syyskuussa tehtaalla oli juhlan aika, kun viides miljoonas Parma Oy:n ratapölkky valmistui. Tällä pölkkymäärällä voidaan rakentaa noin 3 000 kilometriä rautatietä, mikä vastaa rataa Utsjoelta Forssan tehtaan kautta Parman kaupunkiin Italiaan.

 

Yhteistyötä Liikenneviraston kanssa

 

Puisia ratapölkkyjä on korvattu betonipölkyillä vauhdilla ja työ jatkuu edelleen. Vuonna 1995 perustettu Ratahallintokeskus osti parhaimmillaan jopa 640 000 betonista linjapölkkyä vuodessa. Sittemmin Liikennevirastoksi muuttunut Ratahallintokeskus ostaa tänä vuonna noin 200 000 pölkkyä ja ensi vuoden ennuste on 150 000. Määrä on supistunut kiivaimmista vuosista, sillä uusia merkittäviä ratahankkeita ei ole lähiaikoina näkyvissä. Parma valmistaa puolet Liikenneviraston tilaamista linjapölkyistä.

Parma valmistaa ainoana betonitehtaana myös betonisia vaihdepölkkyjä. Niiden ansiosta junien nopeuksia on voitu nostaa vaihteidenkin alueella. Parhaimmillaan vuosituhannen vaihteessa betonisia vaihdepölkkyjä valmistettiin 33 500 juoksumetriä, kun viime vuoden tarve oli 27 500 juoksumetriä.

Liikennevirasto ja sen edeltäjät Ratahallintokeskus sekä Valtion rautatiet ovat tehneet Parman kanssa yhteistyötä Forssan tehtaan perustamisesta lähtien.

– Yhteistyö on ollut hyvin vuorovaikutteista ilman mitään erityisiä ongelmia, toteaa yksikön päällikkö Tuomo Viitala Liikenneviraston väylätekniikkaosastolta.

Parmalla on laaja valikoima muitakin infrarakentamiseen tarvittavia tuotteita. Radanrakentamiseen on tarjolla esimerkiksi kaapelikanava- ja melutorjuntatuotteita.

Parmalla on laaja valikoima muitakin infrarakentamiseen tarvittavia tuotteita. Parman ecopaaluille myönnettiin juuri ensimmäinen jännitettyjen paalujen CE-merkki Suomessa. Radanrakentamiseen on tarjolla esimerkiksi kaapelikanava- ja melutorjuntatuotteita.

 

 

Kuvateksti

 

Kauvatsanjoen ratasilta Kokemäellä toteutettiin vuonna 2007 Parman betonisista elementeistä. Rakennustyö sujui puolessa vuorokaudessa junaliikennettä häiritsemättä.

 

 

Lisätietoja

 

Eero Kujala

Johtaja, Ratapölkyt

puh 0205 77 5410, eero.kujala@parma.fi

 

Petri Kähkönen

Markkinointijohtaja - Markkinointi ja viestintä

puh. 020 577 5532, petri.kahkonen@parma.fi

 

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2010 liikevaihto oli noin 140 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 800 henkilöä.

Parma kuuluu Consolis-konserniin, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja. Consolis toimii 25 maassa, liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilökuntaa noin 11 000.

 

www.parma.fi

www.consolis.com

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs