Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Palveluiden sijainti vaikuttaa kulkutapaan – lähipalvelut kävely- tai pyöräilymatkan päähän

HSL Helsingin seudun liikenne

Palveluiden sijainti vaikuttaa kulkutapaan – lähipalvelut kävely- tai pyöräilymatkan päähän

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2012 klo 09:22
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Paras keino lyhentää ja vähentää arjen matkoja on sijoittaa lähipalvelut, kuten koulut, päiväkodit ja terveysasemat, lähelle asutusta. HSL:n selvityksen mukaan liikkumisen ja liikenteen yhteiskuntataloudelliset kustannukset kasvoivat yhdestä kolmeen euroa asiointikäyntiä kohden, kun palveluverkkoa harvennettiin. Liikkumisen kannalta kohtuullisen tiheässä lähipalveluverkossa yksi toimipiste palvelee 5–10 neliökilometrin aluetta.

Lähipalvelut tulisi sijoittaa mieluiten kävely- tai pyöräilyetäisyyden päähän asumisesta. Harvemmassa palveluverkossa on tärkeää, että palvelut sijaitsevat joukkoliikenteen solmukohdissa ja aluekeskuksissa, jotta voidaan kannustaa kestävään liikkumiseen, joukkoliikenteen käyttöön, kävelyyn ja pyöräilyyn. Toimipisteet kannattaa sijoittaa muiden palveluiden yhteyteen, vaikkapa kauppakeskuksiin, sillä esimerkiksi neuvola- ja fysioterapia-asiakkaista noin kolmannes käy asiointimatkan yhteydessä myös ostoksilla, mikä selviää HSL:n tekemästä selvityksestä ”JULKI – Julkisen lähipalveluverkon vaikutukset kestävään liikkumiseen”.

Kun suunnitellaan palveluverkon muutoksia, tulee ottaa huomioon liikennejärjestelmän ja erityisesti joukkoliikenteen nykyiset palvelut ja kehittämissuunnitelmat. Toisaalta myös joukkoliikenteen suunnittelussa tulee pitää mielessä palveluverkot ja niitä koskevat suunnitelmat. JULKI-selvityksen mukaan palveluiden sijainnilla on keskeinen vaikutus tehtyjen matkojen määrään ja pituuteen, sillä noin puolet kaikista matkoista liittyy palveluihin. Tavallisimmin matkan kohteena ovat ostospaikat ja julkiset palvelut; kummankin osuus palvelumatkoista on noin 40 %. 

JULKI-selvityksessä arvioitiin palveluverkon muutosten vaikutuksia kestävään liikkumiseen. Esimerkkitapauksina olivat Espoon neuvolaverkon ja Sipoon peruskouluverkon kehittäminen sekä Meripihkan fysioterapiapisteen sulkeminen Helsingissä. JULKI on Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (HLJ 2011) jatkotöitä. Selvitys sisältyi Liikenneviraston ja Liikenne- ja viestintäministeriön rahoittamaan liikkumisen ohjauksen ohjelmaan (Lohjelma). Työn tuloksia hyödynnetään kuntien palveluverkkojen suunnittelussa sekä seuraavan Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (HLJ 2015) valmistelussa.

Lisätietoja: liikennejärjestelmäosaston johtaja Suoma Sihto, puh. 040 595 0205

Raporttiluonnos JULKI – Julkisen lähipalveluverkon vaikutukset kestävään liikkumiseen on luettavissa HSL:n verkkopalvelussa: http://www.hsl.fi/FI/mikaonhsl/julkaisut/Documents/2012/JULKI_raporttiluonnos_5.6.2012_netti.pdf

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs