Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Päättäjät ideoivat uutta Aleksia

Lahden kaupunki

Päättäjät ideoivat uutta Aleksia

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2015 klo 16:04
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaupunginhallituksen ja teknisen lautakunnan jäsenet oli kutsuttu torstaina työpajaan kommentoimaan Aleksanterinkadun ja sen lähikatujen suunnitelmaluonnoksia sekä ideoimaan autoilta vapautuvalle tilalle uutta käyttöä. Paikalla oli kaikkiaan 16 luottamushenkilöä, jotka kävivät vilkasta keskustelua eri katujen käytöstä ja eri käyttäjäryhmien tarpeista.

Keskustan suunnittelun pohjana on viime joulukuussa kaupunginhallituksen tekemä päätös, että Aleksanterinkadusta tulee yksisuuntainen joukkoliikenne- ja kävelypainotteinen katu, jossa henkilöautolla hitaasti ajaminen on myös mahdollista. Nyt suunnitellaan yksityiskohtaisia ratkaisuja mm. jalkakäytävien ja pyöräväylien paikoista ja leveydestä. Suunnitelmat koskevat Aleksanterinkatua, Vapaudenkatua, Rautatienkatua ja Hämeenkatua. 

Tärkeänä päättäjät pitivät katujen ja jalkakäytävien tilankäytön joustavuutta vuodenaikojen, tulevien vuosikymmenien ehkä vielä tuntemattomienkin trendien ja eri käyttäjäryhmien tarpeiden mukaan. Lisäksi korostettiin eri käyttäjäryhmien ottamista huomioon tasapuolisesti. Palautetta saatiin niin yksityiskohdista kuin laajemmin suunnittelun reunaehdoista. Erityisesti puhutti Aleksanterinkadun laajenevan jalankulkualueen käyttö. Sinne ideoitiin mm. pop up -myymälöitä ja nykyisten kauppojen ulkomyyntitiloja sekä rakennelmia vaihtuville näyttelyille. Rautatienkadun luonnetta jalankulkureittinä matkakeskuksesta keskustaan haluttiin korostaa.

Projektipäällikkö Riitta Niskanen Lahden kaupungilta kertoo, että tunnelma työpajassa oli positiivinen ja rakentava ja suunnitelmaan saatiin runsaasti uusia ideoita. Riitta Niskanen piti myös hyvänä, että päättäjät pääsivät tutustumaan käytännössä, miten vuorovaikutteista suunnittelua on tehty työpajoissa. Samalla he saivat runsaasti taustatietoa suunnitteluprosessista ja ratkaisuihin vaikuttavista tekijöistä tulevan päätöksenteon tueksi.

Riitta Niskanen totesi, että saaduilla eväillä suunnitelmat voidaan viimeistellä siten, että ne tulevat päätöskäsittelyyn nyt kevään ja kesän aikana. Myös kaikilla lahtelaisilla on mahdollisuus vaikuttaa suunnitteluun nettikyselyn (www.liikennetutkimus.fi) kautta. Vastausaikaa on sunnuntaihin 15.3.2015 asti.

Lisätietoja
projektipäällikkö
Riitta Niskanen
p. 050 559 4200
etunimi.m.sukunimi@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs