Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Pääteiden tieliikenne jatkaa kasvuaan - myös raskas liikenne lisääntyi

Liikennevirasto

Pääteiden tieliikenne jatkaa kasvuaan - myös raskas liikenne lisääntyi

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2016 klo 09:36
Julkaisija: Liikennevirasto

Pääteiden kokonaisliikenne lisääntyi tammi–heinäkuussa noin 1,8 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Varsinkin raskaan liikenteen (kuorma- ja linja-autot) kasvu oli merkittävää, sillä se kasvoi peräti 2,8 prosenttia. Vauhdikkainta raskaan liikenteen lisääntyminen oli huhti–toukokuussa.

Henkilö- ja pakettiautoliikenne lisääntyi pääteillä 1,7 prosenttia. Alueellisesti tarkasteltuna erot henkilö- ja pakettiautoliikenteen kehityksessä olivat pieniä. Eniten liikenne lisääntyi Lapissa 3,3 prosenttia ja Keski-Suomessa 2,9 prosenttia. Ainoastaan Kaakkois-Suomessa liikenne oli edelleen niukasti miinuksella noin 0,2 prosentilla.

Alueelliset erot olivat suurempia raskaassa liikenteessä kuin henkilö- ja pakettiautoliikenteessä. Lappi kirjasi suurimman kasvun, siellä raskas liikenne lisääntyi peräti 4,9 prosentilla. Myös Uudellamaalla päästiin 4,6 prosentin kasvulukemiin. Kaakkois-Suomessa raskas liikenne väheni edelleen noin 0,6 prosentilla. Kaakonkulman liikenteeseen vaikuttaa eniten itärajan liikenteen väheneminen.

Tiedot pääteiden liikenteestä saadaan liikenteen automaattisilta mittausasemilta (LAM).

Lisätietoa

Lisätietoja tieliikenteen määristä ja muutoksista löytyy Liikenneviraston Tietilastot-verkkosivuilta: http://www.liikennevirasto.fi/tilastot/tietilastot

Tilastot@liikennevirasto.fi

Tietopalveluasiantuntija Erkki Pakarinen, p. 029 534 3668

Infografiikka tieliikenteen kasvusta (jpg)

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs