Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Pääkaupunkiseudun ensimmäiset hybridibussit aloittavat vuoden vaihteessa Helsingin linjalla 24

HSL Helsingin seudun liikenne

Pääkaupunkiseudun ensimmäiset hybridibussit aloittavat vuoden vaihteessa Helsingin linjalla 24

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2011 klo 08:54
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Pääkaupunkiseudun ensimmäiset hybridibussit lähtevät vuoden vaihteessa liikenteeseen Helsingin linjalle 24, Erottaja - Seurasaari. Matalalattiaisia Volvo-hybridejä on kaksi ja ne on maalattu HSL:n sinivalkoisin tilaajavärein. Linjaa 24 liikennöi Helsingin Bussiliikenne Oy.

Volvon 7700-sarjan hybridejä on myyty ja toimitettu noin 400 kappaletta Keski-Euroopan ja Poh-joismaiden kaupunkeihin. Busseilla on saavutettu 30 prosentin polttoainesäästöt perinteiseen dieseliin verrattuna. Hiilidioksidipäästöt ovat alentuneet samassa suhteessa. Hiukkapäästöt ja typpioksidit ovat 40 - 50 prosenttia tavallisia dieselautoja pienemmät.

Hybridi lähtee sähkömoottorin voimalla

 Volvon hybridi on niin kutsuttu rinnakkaishybridi, jossa bussi liikkuu sähkömoottorilla tai diesel-moottorilla toisistaan riippumatta tai sitten molempia moottoreita samanaikaisesti käyttäen. Etuna Volvon hybriditekniikassa on se, että dieselmoottori sammutetaan pysäkeillä ja liikennevaloissa, joten bussi käyttää liikkeelle lähtiessään ainoastaan sähkömoottoria, joka saa virtansa bussin katolle sijoitetuista litiumioniakuista. Sähkömoottorilla tapahtuva lähtö säästää matkustajia sekä melulta että pakokaasuilta. Akut latautuvat, kun bussi jarruttaa.

Hybriditeknologia on erityisen sovelias keskustaliikenteeseen, jossa jarrutellaan ja kiihdytellään paljon. Hybridillä voidaan ajaa myös taajaman ulkopuolella normaalilla matkanopeudella, jolloin käytössä on vain dieselmoottori.

Tiedostustilaisuus 14.12.

Volvo-hybridiä esitellään tiedotusvälineille keskiviikkona 14.2. klo 10 alkaen Helsingin Bussiliikenne Oy:n Ruskeasuon varikolla, osoite Nauvontie 3. Tilaisuudessa on mukana sekä HSL:n, Volvon että Helsingin Bussiliikenne Oy:n edustajia.

 Volvo 7700 hybridi 

 • Matalalattiainen kaupunkibussi

• Matkustajapaikkoja 30 + 5 + seisojat

• Dieselmoottori Volvo D5F, teho 154 kW, pakokaasupäästöluokka EEV-tasoinen 

• Sähkömoottorin teho 120kW

• Katolla litiumioni-akkuparistot, joiden jännite on 600 V ja kapasiteetti 4,8 kWh  

 

Lisätietoja antavat :

Kalustoinsinööri Petri Saari, HSL, puh. 050 559 1956

Myyntipäällikkö Markku Eskelinen, Volvo Finland Ab, puh. 0500 817510

 

Lisätietoja hybridistä myös Volvon verkkosivuilla osoitteessa www.volvobuses.com.

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs