Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Opinnäytetyö: Vantaan Hakunilan kaupunginosan esteettömyydestä löytyi parannettavaa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Vantaan Hakunilan kaupunginosan esteettömyydestä löytyi parannettavaa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 16:23
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hakunilan esteettömyydessä on paljon parannettavaa, jotta se voisi olla viihtyisä kaupunginosa kaikille asukkaille. Esteettömyysasiat ovat nousseet viime vuosina esille esimerkiksi väestön ikääntymisen myötä. Vantaan Hakunilan esteettömyyttä on tutkinut Laura Aartoaho Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan koulutusohjelman opinnäytetyössään. Keväällä 2014 valmistuneessa opinnäytetyössä käy ilmi Vantaan Hakunilan esteettömyysongelmat sekä niiden parannustoimenpiteet.

Vantaan vammaispoliittinen ohjelma,Wampo, edellyttää esteettömyyskartoituksia eri kaupunginosissa. Hakunilan kaupunginosa valikoitui kohteeksi, koska Hakunilan suuralueella ikääntyminen on suurinta ja Hakunilan korkeuserot tekevät kohteesta haasteelliseen. Työn yhteydessä suoritettiin maastomittauksia sekä järjestettiin esteettömyyskävely alueen asukkaiden sekä asiasta kiinnostuineiden kanssa. Esteettömyyskävelyllä havainnoitiin esteettömyyteen liittyviä ongelmia sekä kokeiltiin apuvälineillä liikkumista kaupunkiympäristössä. Esteettömyyskävelyllä havittuihin ongelmiin laadittiin parannustoimenpide-ehdotuksia sekä suunniteltiin esteettömyyden erikois- ja perustason reitit.

Pienilläkin parannustoimenpiteillä suuri vaikutus esteettömyyten

Selvityksestä käy ilmi, että parannustoimenpiteet ovat pääsääntöisesti pieniä, mutta niillä on suuri vaikutus esteettömyyteen. Korjattu reunakivilinja helpottaa kulkemista merkittävästi, kun taas uusittu suojatiemaalaus helpottaa ylityksen hahmottamista. Kevyenliikenteenväylien pinnoitteen uusimisen yhteydessä voidaan korjata useampi ongelma kerralla.

Parannustoimenpiteitä tullaan suorittamaan aina resurssien salliessa. Korjaustoimenpiteet tulee aloittaa tärkeimmistä kohteista. Päämääränä on saada Hakunilasta viihtyisä kaupunginosa kaikille käyttäjille.

Laura Aartoaho, sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs