Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Muutoksia Lahden keskustassa liikennejärjestelyihin

Lahden kaupunki

Muutoksia Lahden keskustassa liikennejärjestelyihin

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2015 klo 14:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Muutoksia Lahden keskustassa liikennejärjestelyihin

Torin ja toriparkin avautuminen huhtikuun loppupuolella aiheuttavat muutoksia Lahden keskustan liikennejärjestelyihin huhtikuussa.

Ajo maanalaiseen Toriparkkiin tapahtuu Rauhankadulta.

Aleksanterinkatu säilyy jatkossakin yksisuuntaisena, mutta kadulla sallitaan jälleen hidas henkilöautoliikenne toriparkin avajaisista 17.4 alkaen. Tällä hetkellä Aleksanterinkadulla on sallittu vain linja-auto-, taksi- ja huoltoliikenne. Moottoriajoneuvoliikenteellä on jatkossa käytössä yksi kaista Aleksanterinkadulla. 

Aleksanterinkadun reunakivijärjestelyihin tai muihin rakenteisiin ei toteuteta muutoksia tänä kesänä. Aleksanterinkadun katutilaa järjestellään ensi kesäksi uudelleen huoltoajon käyttöön, pyörä- ja moottoripyöräpysäköintipaikoiksi sekä erilaisten tapahtumien käyttöön. Alatori ja Marolankatu ovat rakenteilla kesällä ja Torikatu loppukesästä alkaen.

Tuleviin muutoksiin liittyen ydinkeskustan alueellinen 40 km/h nopeusrajoitus on laskettu 8.4. alkaen 30 km/h kuvassa näkyvältä alueella. Nopeusrajoituksen muutoksella parannetaan kaikkien ydinkeskustassa liikkuvien turvallisuutta sekä liikenteen sujuvuutta.

Liikennevalot tullaan kytkemään pois käytöstä Aleksanterinkadun ja Rauhankadun risteyksestä lähitulevaisuudessa ja risteyksestä tulee tasa-arvoinen. Väistämisvelvollisuudet muuttuvat myös Vapaudenkadun ja Rauhankadun risteyksessä, kun Rauhankadulta poistetaan kärkikolmiot ja risteyksestä tulee tasa-arvoinen. Järjestelyillä rauhoitetaan liikennettä Aleksanterinkadulla ja parannetaan linja-autoliikenteen ja Toriparkin liikenteen sujuvuutta. Risteysaluemuutoksista ja Aleksanterinkadun tilapäisistä muutoksista tiedotetaan lähempänä tarkemmin.

Lisätiedot:

Liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors 050 559 4139

Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo, 050 559 4100

Projektipäällikkö Riitta Niskanen, 050 559 4200

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs