Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Miktech Oy palkitsi vuoden 2011 Mikkelin seudun Innovaattorin

Miktech Oy

Miktech Oy palkitsi vuoden 2011 Mikkelin seudun Innovaattorin

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2012 klo 15:30
Julkaisija: Miktech Oy

”INNOVOINTI ON MIELENLAATU”

Diplomi-insinööri Rainer Bergström (59 v) palkittiin tänään vuoden 2011 MIKKELIN SEUDUN INNOVAATTORI-palkinnolla.  

Palkinnon myöntää vuosittain Miktech Oy ansioituneelle henkilölle, joka omalla aktiivisella työpanoksellaan ja aloitteillaan on pystynyt uudistamaan omaa yritystään, sen toimintatapaa, tuotevalikoimaa ja palveluja siten, että tämän yrityksen toimintaedellytykset jatkossa ovat merkittävästi parantuneet. Lisäksi Innovaattoriksi valittava on omalla työllään merkittävästi vaikuttanut myös Mikkelin seudun elinkeinoelämän ja työyhteisöjen kehittymiseen ja uudistumiseen sekä seudun vetovoimaisuuden voimistumiseen. Huomiota kiinnitetään myös innovaatiotoiminnan pitkäjänteisyyteen. Nyt kolmatta kertaa jaettavalla Mikkelin seudun INNOVAATTORI -palkinnolla korostetaan innovaatiotoiminnan merkitystä alueen yrityksissä, yhteisöissä ja julkisen organisaatioiden eri toimintayksiköissä.

Rainer Bergström toimii tuotekehityspäällikkönä Ahlstrom Glassfibre Oy:n Mikkelin tehtaalla.  Hän on pitkän linjan ahlstromilainen, sillä hän valmistui vuonna 1978 tehtyään diplomityön Ahlstromin Karhulan tehtaille. Nyt hän toimii Mikkelin tehtaiden tuotekehitysyksikön päällikkönä.

Mikkeliin alun perin helsinkiläinen Bergström siirtyi vuonna 1980 kehittämään lasikuitulujitteiden valmistusteknologioita Ahlstromin ostettua samana vuonna Mölnlyckeltä Mikkelissä toimineen lasikuitukutomon. Tästä yksiköstä on tästä alusta kehittynyt merkittävä mikkeliläinen teollisuuslaitos, mikä työllistää tällä hetkellä 135 henkilöä.

Bergström on ollut vahvasti kehittämässä tehtaan tuotteita ja valmistusteknologiaa. Esimerkiksi Ahstromin Mikkelin tehtaalla tärkein käytössä oleva tuotantoteknologia eli multiaksiaalitekniikka on Bergstömin alullepaneman kehitystyön tulosta. Bergströmin käden jälki näkyy myös Ahlstromin uusissa ja parantuneissa tuotteissa ja niiden ominaisuuksissa.

Bergström pitää tärkeänä myös yhteistyötä ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Hän onkin aktiivisesti tehnyt tiivistä kehitystyötä mm. Mikkelin ammattikorkeakoulun MAMK Oy:n kanssa. Hän näkee tämän yhteistyön hyödyt Ahlstromille, mutta samalla hän pitää tärkeänä sitä, että se vahvistaa ammattikorkeakoulun osaamisen kehittymistä. Seudun kehittäminen vahvistaa hänen mukaansa myös Ahlstromin omaa kykyä rekrytoida uutta, osaavaa työvoimaa tehtaalle. ”Bergström on tukenut myös Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen toimintaa koko sen tähänastisen toiminnan ajan”, totesi Miktech Oy:n toimitusjohtaja Vesa Sorasahi palkintoa luovuttaessaan.

Omaa työtään arvostavana Bergström kokee tyytyväisyyttä liikkuessaan maailmalla ja nähdessään työnsä jäljet esimerkiksi Keski-Euroopan tuulipuistoissa ja Välimeren rannikolla johtavien veneenvalmistajien veneissä.

Bergstöm on ensisijaisesti tekijä ja ongelmien ratkaisija. Hän on työssään ja siviilissä aito innovaattori. Hän löytää työssään palkitsevaa tyytyväisyyttä erityisesti silloin, kun hän pystyy tekemään asiat toisella, paremmalla tavalla. Bergstömille innovaatiotyö onkin ensisijaisesti mielen laatu ja elämän asenne.

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. Mikkelin seudun Osaamiskeskus toimii Miktech Oy:n hallinnoimana.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs