Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Metron liikennekatkos alkaa lauantaiaamuna

HSL Helsingin seudun liikenne

Metron liikennekatkos alkaa lauantaiaamuna

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2012 klo 15:22
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Metroliikenne keskeytyy Kulosaaren ja Ruoholahden välillä lauantaista 14.7. alkaen yhdeksän päivän ajaksi. Katkoksen syynä on mittava metrosillan siirto-operaatio Kalasataman keskuksen rakennustyömaalla.

Metrojunat kulkevat 14. - 22.7. vain osuuksilla Mellunmäki–Kulosaari ja Vuosaari–Itäkeskus. Vuoroväli on kummallakin osuudella 8 minuuttia.

Metroa korvaa kaksi bussilinjaa, 99 Itäkeskuksesta ja 99B Herttoniemestä Rautatientorille. Myös ne ajavat 8 minuutin välein. Vuosaaren suunnan matkustajien on sujuvinta vaihtaa metrosta bussiin 99 Itäkeskuksessa. Itäkeskuksesta keskustaan ajettaessa bussi 99 ei pysähdy Herttoniemessä. Mellunmäen suunnan matkustajien kannattaa vaihtaa Herttoniemessä bussiin 99B.

Itäisen Helsingin yhteyksiä palvelevat myös Herttoniemen, Roihupellon ja Laajasalon suunnan liityntälinjat, jotka ajavat 14. - 22.7. poikkeuksellisesti Hakaniemeen asti tunnuksilla 80X, 81X, 82X, 85X, 86X ja 88X.

Kaikki metroa korvaavat bussilinjat kulkevat Sörnäisten rantatietä, joten ne eivät palvele Sörnäisten metroasemalle meneviä. Keskustasta ja Hakaniemestä Sörnäisiin pääsee useilla Helsingin sisäisillä ja seutubussilinjoilla sekä raitiolinjoilla. Idästä yhteyksiä Sörnäisten suuntaan tarjoavat myös bussit 58, 58B ja 59.

Kantakaupunkiin ja Ruoholahden suunnalle ei ole järjestetty metroa korvaavaa liikennettä, koska lisäbussit ruuhkauttaisivat keskustaa entisestään. Ruoholahdesta keskustaan matkustavien käytössä on esimerkiksi useita Espoosta Kamppiin ajavia seutubusseja. Hakaniemeen ja Sörnäisiin pääsee Ruoholahdesta bussilinjoilla 65A ja 66A.

Kalasataman keskus valmistuu metroaseman ympärille vuoteen 2021 mennessä. Keskuksen toteuttaa SRV, joka rakentaa kaupallisen keskuksen ja siihen liittyvät kuusi asuintornia, hotellitornin ja toimistotornin. SRV rakentaa keskukseen myös kaupungin omistukseen tulevia julkisia tiloja ja kunnallistekniikkaan kuuluvia rakenteita. Helsingin kaupunki vuokraa keskuksesta sosiaali- ja terveysaseman tilat. Keskuksesta muodostuu Kalasataman asuin- ja työpaikka-alueen sydän, jonka rakentamisessa tehdään julkisen ja yksityisen sektorin saumatonta yhteistyötä.

Lisätietoja liikennejärjestelyistä:
joukkoliikennesuunnittelija Eeva Rinta, puh. 040 179 1658 ja
(16.7. alkaen) aikataulusuunnittelija Petri Nissinen, puh. 040 161 2197

HSL:n nettisivuilla on tietopaketti metron poikkeusliikenteestä, korvaavien bussien reiteistä ja pysäkeistä sekä vaihtoehtoisista kulkuyhteyksistä keskustassa. Poikkeusliikennetiedot on päivitetty myös Reittioppaaseen.

Lisätietoja Kalasataman keskuksen rakentamisesta:
SRV, tiedotuspäällikkö Maija Saastamoinen, puh. 040 500 2436

 


 

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs