Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Matkakeskustyömaalle turvallisuussyistä ajoneuvojen korkeusrajoittimet

Lahden kaupunki

Matkakeskustyömaalle turvallisuussyistä ajoneuvojen korkeusrajoittimet

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2014 klo 10:49
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden matkakeskus

Suurten ajoneuvojen pitää kiertää Lahden matkakeskustyömaa koko talven ajan.
Työmaalle asennetaan korkeusrajoittimet turvaamaan alueella työskentely ja liikkuminen. Nämä betoni- ja teräsrakenteet on suunniteltu pysäyttämään tarvittaessa suuretkin ajoneuvot. Tarkoituksena on estää esimerkiksi ulkomaisia, navigaattoria seuraavia autoilijoita vahingoittamasta Asemapäällikön sillan rakentajia sekä muita alueella liikkuvia.

Maksimikorkeus 3,9 metriä

Rautatiesillan ja Mannerheiminkadun alikulkutunneleista ei ennen kesää 2015 voi ajaa 3,9 metriä korkeammilla ajoneuvoilla. Uusi bussiterminaali tulee siltakannelle, joka rakennetaan Vesijärvenkadun päälle. Rakentamisaikana sillan terästukien alta ei mahdu ajamaan korkeilla ajoneuvoilla. Työmaan kiertävä reitti on: Saksalankatu-Iso-Paavolankatu-Karjalankatu-Aleksanterinkatu.

Liian korkeilla ajoneuvoilla alikulkuihin ajaminen vaarantaa sillalla työskentelevien sekä muiden alueella liikkuvien hengen. Rakenteisiin törmäävä auto voi rikkoa siltamuotin, ja aiheuttaa kuljettajan lisäksi vaaraa sekä muotin päällä oleville rakentajille että muulle liikenteelle. Yhtään korkeaa ajoneuvoa ei siksi voida päästää siltatyömaalle asti, ja käyttöön otetaan huomattavan järeät, teräksiset korkeusrajoittimet.

Alikulkukorkeus on pudotettu 4,3 metristä 3,9 metriin ja läpiajoreiteille on asennettu erilaisia korkeudesta varoittavia liikennemerkkejä, opasteita ja valoja. Osa näistä ajettiin rikki niiden asennuspäivän aikana, ja viimeksi torstain ja perjantain välisenä yönä oli sillan alla jumissa liian korkea rekka-auto. Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Matkakeskus tulee kahden Lahden vilkkaimman kadun risteykseen, eikä läpikulkevaa liikennettä voida katkaista kokonaan. Työmaa vetoaa nyt kaikkiin alueella liikkuviin, jotta viesti saataisiin perille, käyttäkää kiertoteitä ja välttäkää turvallisuuden vaarantamista.

suositeltava kiertoreitti

 

Lisätietoja antaa

Timo Parikka
projektipäällikkö
YIT Rakennus Oy
timo.parikka@yit.fi, p. 040 869 1037

 

www.lahtiuudistuu.fi/matkakeskus | www.facebook.com/lahtiteky | @lahtiteky ja #matkakeskus

 

Tulevaisuuden Lahti tehdään nyt. Yhdessä.

Tulevaisuuden Lahtea suunnitellaan ja rakennetaan nyt.  Lahti uudistuu rakentamalla uutta ja uudistamalla nykyisiä rakennuksia ja alueita. Uudistushankkeet ulottuvat keskustasta kaupungin eri osiin. LahtiUudistuu.fi-sivuilla voit seurata ja kommentoida ajankohtaisia hankkeita. 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs