Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Matalaväyläkanavat avataan liikenteelle toukokuussa

Liikennevirasto

Matalaväyläkanavat avataan liikenteelle toukokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 09:30
Julkaisija: Liikennevirasto

Liikennevirasto avaa matalaväyläkanavat liikenteelle toukokuun aikana. Matalaväyläkanavien avaaminen tehdään kolmessa ryppäässä 6.-20.5.2016 välillä. Liikennevirasto muistuttaa, että veneilykauden alussa veneilijöiden tulee olla varovaisia, sillä esimerkiksi väyläviitat ovat saattaneet siirtyä tai rikkoutua talven aikana.

Tänä vuonna matalaväyläkanavat avataan toukokuun aikana. Ensimmäisenä Liikennevirasto avaa Vääksyn, Kalkkisen ja Kokemäenjoen vesistön matalaväyläkanavat 6.5.2016. Seuraavaksi avataan Keiteleen kanava, Rautalammin reitti, Iisalmen reitti ja museokanavat, Pielisjoen reitti sekä Heinäveden reitti 13.5.2016. Viimeisenä Liikennevirasto avaa Heinäveden reitin ja Tahkon reitin 20.5.2016.

Liikennevirasto kehottaa veneilijöitä varovaisuuteen näin veneilykauden alkaessa. On mahdollista, että kaikki merimerkit eivät ole kohdallaan matalaväyläkanavien avautuessa. Talven aikana varsinkin viitat monesti siirtyvät, rikkoutuvat tai häviävät kokonaan. Väylänhoidossa tarkastetaan sekä korjataan kaikki poijut ja viitat noin kuukauden kuluessa jäiden lähdöstä. Korjaukset tehdään viimeistään juhannukseen mennessä.

Lisätietoa

Liikennevirasto,
Sisävesiväylät -yksikön päällikkö
Tero Sikiö
puh. 029 534 3409
tero.sikio(at)liikennevirasto.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs