Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Maksuton pysäköinti hyödyllinen lauantaisin

Lahden kaupunki

Maksuton pysäköinti hyödyllinen lauantaisin

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 10:26
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden ydinkeskustassa kokeiltiin kahden kuukauden ajan maksutonta kahden tunnin kiekkopysäköintiä vähätuottoisilla kadunvarsipaikoilla. Kokeilu koski osia Hämeenkadusta, Rauhankadusta ja Erkonkadusta, ja siihen kuului noin sata pysäköintipaikkaa.

Yrittäjiltä saadun alustavan palautteen mukaan näyttää siltä, että suuri osa kiekkopysäköintipaikoista on kokeilun aikana ollut työssäkävijöiden käytössä. Paikkoja käytettiin enimmäkseen koko kahden tunnin ajan. Maksuttomuudesta ei ollut lisääntyneen työmatkapysäköinnin vuoksi arkena hyötyä yrittäjille. Lauantaisin ilmaiset paikat palvelivat hyvin kokeilukatujen varrella sijaitsevien liikkeiden asiakkaita. Hämeenkadun pohjoispuolella liikekeskustan ytimessä kokeilun vaikutus asiakasmääriin jäi olemattomaksi.

Rauhankadulla todettiin, että vapaita pysäköintipaikkoja oli asiakkaiden käytössä vähemmän kuin ennen kokeilua. Tämä saattaa johtua käynnissä olevasta kiinteistön kunnostustyöstä, joka on poistanut väliaikaisesti pysäköintitilaa kiinteistön pihalta.

Pysäköintikokeilu päättyi lokakuun lopussa. Kokeilussa olleet pysäköintipaikat on palautettu jälleen maksullisiksi. Kokeilun yhteydessä tekninen lautakunta päätti poistaa Harjukadun pohjoisreunalla olevan pysäköintimittarin vähäisen käytön vuoksi. Nämä Harjukadun pysäköintipaikat jäävät pysyvästi kahden tunnin kiekkopaikoiksi.

Kokeiluun lähdettiin Lahden Keskustaeheytyksen ja yrittäjien toivomuksesta. Kokeilusta tehdään raportti, jossa kerrotaan yksityiskohtaisemmin yrittäjien kokemuksista sekä kokeilun vaikutuksista asiakasmääriin ja myyntiin.

Kuva: Lahden ydinkeskustan pysäköintikokeilu, paikat merkitty punaisella. Turkoosi kadunpätkä poistettiin pysyvästi maksullisen pysäköinnin piiristä.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Riitta Niskanen, Lahden kaupunki, p. 050 559 4200
toiminnanjohtaja Janne Viitamies, Lahden Keskustaeheytys ry, p. 040 510 0948
 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs