Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Luotsauksella hallitaan merenkulun riskejä – perustutkimus on valmistunut

Finnpilot Pilotage Oy

Luotsauksella hallitaan merenkulun riskejä – perustutkimus on valmistunut

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2011 klo 13:04
Julkaisija: Finnpilot Pilotage Oy

Finnpilot Pilotage Oy ja Turun yliopiston merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus ovat yhteistyössä tuottaneet luotsauksen vaikuttavuutta ja sen mittaamista koskevan tutkimuksen.

Luotsauksella on vaikutus meriliikenteen turvallisuuteen, sujuvuuteen ja ympäristöön. Luotsaus on turvallisuustyötä, jolla merenkulun riskejä voidaan hallita.

Luotsauksen vaikuttavuus -tutkimuksessa tutkittiin Finnpilotin perustehtävää ja etsittiin luotsaustyön mittaamiseen sopivia mittareita. Tutkimukseen kuului kirjallisuustutkimus, sähköpostikysely ja työpajoja. Sähköpostikysely toimitettiin yli 50 kansainväliselle luotsausorganisaatiolle.

Luotsauksen vaikuttavuuden mittaamista ei tehdä vielä missään päin maailmaa siinä laajuudessa kuin Finnpilot nyt on lähtenyt toteuttamaan.

Finnpilot Pilotage Oy ryhtyy mittamaan luotsausprosessia ensi vuonna. Asiakaspalautetta kerätään alusten päälliköiltä ja asiakastyytyväisyyskyselyn kautta varustamoilta ja agenteilta. Luotsit arvioivat omaa työtään ja raportoivat myös poikkeamista.

Mittaamisen tavoitteena on yhtiön toiminnan kehittäminen ja asiakaspalvelun parantaminen. Tuloksista raportoidaan myös sidosryhmille.

Työ saattaa tuoda esille merenkulun turvallisuuden riskitekijöitä laajemminkin. Mittaamalla omaa toimintaansa ja raportoimalla riskeistä Finnpilot toivoo voivansa edistää koko merenkulun turvallisuutta sekä synnyttää eri toimijoiden välille vuoropuhelua merenkulun turvallisuuskulttuurin kehittämisestä.

Lisätiedot

Luotsausjohtaja Kari Kosonen, Finnpilot Pilotage Oy,
puh. 040 7414625, www.finnpilot.fi

Tutkimusjohtaja Ulla Tapaninen, Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus,
puh. 050 525 8131, http://mkk.utu.fi/

 

Liitetiedostot

Finnpilot Pilotage Oy on valtion omistama, vuonna 2011 toimintansa aloittanut luotsausyhtiö. Yhtiö tarjoaa valtakunnallista luotsauspalvelua Suomen aluevesillä ja Saimaalla. Toiminnalla edistetään alusliikenteen turvallisuutta ja ehkäistään ympäristölle aiheutuvia haittoja. Finnpilotin palveluksessa on 350 henkilöä. Yhtiön liikevaihto on noin 34 milj. euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs