Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Logistiikkayritysten Liitto ry:n historiakirja on julkaistu

Logistiikkayritysten Liitto ry

Logistiikkayritysten Liitto ry:n historiakirja on julkaistu

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 14:00
Julkaisija: Logistiikkayritysten Liitto ry

HUOMISEKSI PERILLE! – TAVARALINJALIIKENNETTÄ VUODESTA 1906 

 

Logistiikkayritysten Liitto ry:n kustantama toimialansa historiaa kuvaava kirja  

”Huomiseksi perille! Tavaralinjaliikennettä vuodesta 1906” on julkaistu Helsingin Messukeskuksessa 11.6.2015. 

Kirjan 300 sivua ja yli 150 kuvaa kertovat, miten pienistä yksittäisistä tavaralinjaliikenteen kuljetusliikkeistä on kehittynyt valtakunnallisesti ja jopa globaalisti toimivia logistiikkayrityksiä. Teoksessa kuvataan Suomen tavaralinjaliikenteen historiaa ja toiminnan kehittymistä nykymuotoonsa vaihtuneissa toimintaolosuhteissa nimenmuutokset huomioiden. Lisäksi kirja esittelee, miten alan edunvalvonnallinen järjestötyö yli 60 vuotta sitten käynnistyi. 

Teoksen ovat kirjoittaneet toimittaja Olli Blomberg ja merikapteeni KTM Jouko Santala. Työtä on ohjannut liiton nimeämä historiatyöryhmä puheenjohtajanaan Mikko Vähälä ja asiantuntijoina Pasi Muhonen, Jussi Sipilä ja Ilkka Tirkkonen. 

Tavaralinjatoiminnan alku

Tavaralinjoja rahtiasemineen syntyi jo paljon ennen sotia. Sotien vuoksi liittomme perustaminen siirtyi 1950-luvun alkuun. Järjestöllisesti ja kaupallisesti organisoitu tavaralinjatoiminta alkoi, kun yksittäiset liikenteenharjoittajat löysivät toisensa ja alkoivat kasvaa yrityksinä. Kuljetusketjujen ja tavara-asemien myötä maahan syntyi tavaraliikenteen verisuonisto, jota pitkin niin pienet kuin suuret kuljetuserät on voitu hoitaa tehokkaasti, nopeasti ja ennalta tiedetyn aikataulun mukaisesti.  

Alussa toiminnan kehittymistä rajoitti ajoneuvojen saatavuus. Keskeisiä tehtäviä olivat taksataulukoiden laadinta sekä tavaralinjalupien lausuntojen antaminen. Luvat perustuivat tarveharkintaan. Noista ajoista olemme siirtyneet vapaisiin markkinoihin ja liittomme työkin on lisääntyvissä määrin keskittynyt alan toimintaedellytysten parantamiseen. Tehokkuus ja taloudellisuus ovat olleet liiton keskeisiä tavoitteita läpi koko sen historian. Sähköinen tilaaminen osana digitalisointia onkin ollut liittomme kärkihanke koko 2010-luvun.

Alan toimintaa läpi vuosien kuvaa kirjamme nimikin: tänään tehty noutokuljetus jaetaan huomenna perille - useimmiten heti aamupäivällä.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh 050 349 2259 

pekka.aaltonen@logistiikkayritykset.fi

Toimittaja Olli Blomberg, puh 0400 301 220

Merikapteeni KTM Jouko Santala, puh 0500 674 888  

Logistiikkayritysten Liitto on Suomessa avoimilla markkinoilla toimivien tavaralogistiikkapalveluyritysten elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja etujärjestö, tehtävänään edistää jäsenyritysten liiketoiminnan edellytyksiä. www.logistiikkayritykset.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs