Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Logistiikkatietoutta kootaan yhden portaalin alle

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Logistiikkatietoutta kootaan yhden portaalin alle

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2012 klo 16:46
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Logistiikkaa koskeva tieto on nykyisin pirstaleisena eri toimijoiden hankkeissa ja tietojärjestelmissä. Tiedon etsiminen vie aikaa ja kokonaiskuvan hahmottaminen logistiikan toimintakentästä on haasteellista.

Tähän haasteeseen haetaan ratkaisua LOGINFO – Logistiikan tietoalustan pilotointihankkeella, jonka tavoitteena on kansallisen tason sekä Kymenlaaksoa kattavan logistisen tiedon kokoaminen yhden portaalin kautta saatavaksi. Logistiikkaportaali helpottaa muun muassa Kymenlaaksoon sijoittumista harkitsevien kotimaisten tai ulkomaisten yritysten tiedon saantia liiketoimintamahdollisuuksista ja yhteistyökumppaneista.

Se kokoaa eri tutkimus- ja kehitysorganisaatioiden tulokset ja edistää siten hankkeiden tulosten jakelua kohderyhmille. Logistiikan tietoalusta tukee aluekehitystä ja pyrkii edistämään yhteistyötä ja verkostoitumista kuntien, yritysten ja valtiollisten laitosten välillä.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on valinnut pilotin toteuttamiskumppaniksi Proactum Oy:n.

”Hankkeen tuloksena toteutetaan moderni, käyttäjän kanssa vuorovaikutuksessa oleva, käytettävyydeltään erittäin korkeatasoinen portaaliratkaisu avoimen lähdekoodin Liferay Portal –tekniikalla. Proactum on yrityksenä vahvasti sitoutunut toimittamaan liiketoimintaa tukevia tietojärjestelmäratkaisuita sekä yrityksille, että julkiselle sektorille. Tässä hankkeessa toteutuu kauniisti molempien sektorien tarpeet”, kertoo johtaja Mika Rahkolin Proactum Oy:stä.

Portaali otetaan käyttöön helmikuussa 2012 ja sitä markkinoidaan myös muille maakunnille tavoitteena laajentaa tietosisältöä pilottivaiheen jälkeen.

LOGINFO-hanke on alkanut elokuussa 2012 ja se päättyy 30.9.2013. Hankkeen kokonaisbudjetti on 130.000 euroa ja se rahoitetaan pääosin Kymenlaakson liiton maakunnan kehittämisrahasta. Muita rahoittajia ovat Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy, Cursor Oy, Kouvola Innovation Oy sekä Straightway Finland ry. LOGINFO-hanketta toteuttaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulun alaisuudessa toimiva NELI North European Logistics Institute.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
NELI - North European Logistics Institute
Projektipäällikkö Teija Suoknuuti
p. 044 702 8517
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

www.neli.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs