Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Liikenteen uudet palvelut perustuvat tiedon hyödyntämiseen

Trafi

Liikenteen uudet palvelut perustuvat tiedon hyödyntämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 09:30
Julkaisija: Trafi

Trafin tietovarantojen hyödyntäminen yritysten liiketoiminnassa on vuosittaiselta liikevaihdoltaan noin 70–100 miljoonaa euroa. Erityisesti yksityisen sektorin ja kansalaisten mukaantulo tiedon tuottajan ja jakelijan rooliin moninkertaistaa tiedon hyödyntämisestä syntyvät edut.

”Liikennejärjestelmän kehittäminen ja liikenteen palveluiden tuottaminen perustuvat tiedon hyödyntämiseen.  Liikenne on palvelua ja kokonaisjärjestelmä, jonka osien on tuettava toisiaan saumattomasti”, sanoi Trafin pääjohtaja Kari Wihlman avatessaan Trafi Tieto 2016-seminaarin tänään perjantaina 18.3. Helsingissä. ”Liikennetiedon rooli tässä kehitystyössä on keskeinen. Trafin rooli liikenteen viranomaisena on etsiä uudenlaisia liikenteen tiedon hankintatapoja ja avata tietoa entistä laajemmin avoimeen käyttöön. Tavoitteena on, että digitaalisuus tukee koko liikennesektorin kehittymistä ja innovoi uudenlaiseen tekemiseen sekä synnyttää uutta liiketoimintaa.”

Vuonna 2015 Trafista luovutettiin noin puoli miljardia tietoyksikköä hyödynnettäväksi eri tarkoituksiin. ”Tietoa on kyettävä hyödyntämään organisaation pääomana ja kehittämään sen pohjalta tehokkaampia prosesseja sekä uusia palveluita ja toimintamalleja”, tietojohtaja Juha Kenraali totesi seminaarissa.

”Trafi tuottaa arviointipalveluita sekä omaa että poliittista päätöksentekoa varten. Esimerkiksi viimevuotinen romutuspalkkiokokeilu toteutettiin Trafin tuottaman tiedon pohjalta. Romutuspalkkiokokeilua suunniteltaessa hyödynnettiin olemassa olevia rekisteritietoja ja niistä tehtyjä ennusteita. Nyt on menossa jälkitutkimus- ja analysointivaihe, jonka tuloksia käytetään kokeilun onnistumisen arviointiin ja mahdollisten uusien kokeilujen suunnitteluun”, Kenraali kertoi.

Lisätietoja

tietojohtaja Juha Kenraali, juha.kenraali@trafi.fi, p. 029 5347 162

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs