Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Liikennemarkkinoiden murros ja digitalisaatio luovat uusia mahdollisuuksia ja haasteita

Trafi

Liikennemarkkinoiden murros ja digitalisaatio luovat uusia mahdollisuuksia ja haasteita

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 09:15
Julkaisija: Trafi

”Liikenteen markkinoilla on juuri tällä hetkellä käynnissä monia muutoksia, esimerkiksi digitalisaation myötä tieliikenteen henkilöliikennemarkkinoille on tullut uudenlaisia dynaamisia toimintatapoja”, sanoi Trafin pääjohtaja Kari Wihlman Trafin Liikenne, ympäristö, yhteiskunta -seminaarissa tänään Finlandia-talolla.

”Uusien kilpailijoiden tulo tiukasti säännellyille markkinoille saattaa johtaa haastaviin tilanteisiin. Säänneltyjen markkinoiden avaaminen ei ole helppoa, mutta se tulee ennen pitkää tapahtumaan kaikilla liikennesektorin osa-alueilla.”

Wihlman otti myös kantaa rautatiekilpailun avaamiseen. ”Suomen rautatiemarkkinoiden kehittymisessä on vielä paljon tilaa, vaikka tavaraliikenteessä on jo ensimmäisiä merkkejä kilpailusta. Matkustajaliikenteenkin avaaminen kilpailulle on aivan viime aikoina noussut uudelleen esille”, hän totesi.  ”Eurooppalaisten kokemusten mukaan rautateiden turvallisuustilanne ei ole avoimen kilpailun maissa huonontunut, vaan nämä maat löytyvät turvallisuustilastojen kärkipäästä.”

Digitaalisuus synnyttää uutta liiketoimintaa

Digitaalisuus tukee koko liikennesektorin kehittymistä ja innovoi uudenlaiseen tekemiseen sekä synnyttää uutta liiketoimintaa ja liikenteen palveluita. Trafin rooli viranomaisena on etsiä uudenlaisia liikenteen tiedon hankintatapoja ja avata tietoa entistä laajemmin avoimeen käyttöön.

”Tietoa on kyettävä hyödyntämään pääomana, jonka pohjalta innovoidaan uusia tehokkaampia prosesseja, palveluita ja liiketoimintaa”, Wihlman sanoi.  ”Tiedon avaaminen ei ole vain viranomaisten ja julkisen sektorin velvollisuus, vaan myös yritysten olisi avattava tietojaan yhteiseen käyttöön.”

Trafi avaa liikennetietoa ja tuottaa tietopalveluita. ”Tavoitteena on huolehtia osaltamme siitä, että liikkumiseen liittyvät palvelukokemukset ovat mahdollisimman yhtenäisiä ja digitaalinen tieto kulkee liikkujan mukana.”

 Trafin Liikenne, ympäristö, yhteiskunta -seminaari keräsi Helsingin Finandia-talolle lähes 500 liikennealan vaikuttajia tänään perjantaina 23.10.2015.

Tilaisuus jatkuu klo 12 asti ja sitä voi seurata twitterissä hashtagilla #Trafi2015.

Lisätietoja

viestintäjohtaja Anna Jokela, anna.jokela@trafi.fi, p. 0400 439 955, Twitterissä @Anna_Jokela

 

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs