Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Liikennemarkkinoiden digitaalisaatio synnyttää uutta liiketoimintaa

Trafi

Liikennemarkkinoiden digitaalisaatio synnyttää uutta liiketoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 12:20
Julkaisija: Trafi

”Liikenteen markkinoilla on juuri tällä hetkellä käynnissä monia muutoksia, esimerkiksi digitalisaatio tukee koko liikennesektorin kehittymistä ja innovoi uudenlaiseen tekemiseen sekä synnyttää uutta liiketoimintaa ja liikenteen palveluita”, sanoi Trafin pääjohtaja Kari Wihlman Trafin sidosryhmätilaisuudessa Rovaniemellä tänään 16.12.2015.

Trafin rooli viranomaisena on etsiä uudenlaisia liikenteen tiedon hankintatapoja ja avata tietoa entistä laajemmin avoimeen käyttöön. ”Tietoa on kyettävä hyödyntämään pääomana, jonka pohjalta innovoidaan uusia tehokkaampia prosesseja, palveluita ja liiketoimintaa”, Wihlman sanoi. ”Tiedon avaaminen ei ole vain viranomaisten ja julkisen sektorin velvollisuus, vaan myös yritysten olisi avattava tietojaan yhteiseen käyttöön.”

Trafi avaa liikennetietoa ja tuottaa tietopalveluita. ”Tavoitteena on huolehtia osaltamme siitä, että liikkumiseen liittyvät palvelukokemukset ovat mahdollisimman yhtenäisiä ja digitaalinen tieto kulkee liikkujan mukana.”

Trafi tukee arktista osaamista

”Arktinen osaaminen on yksi Trafin painopistealueista”, sanoi pääjohtaja Wihlman. ”Suomella on vahva kansallinen intressi olla yksi maailman johtavista maista arktiseen meriteknologiaan ja merenkulkuun liittyvässä koulutuksessa, tutkimuksessa, tuotekehittelyssä ja alan liiketoiminnassa. Trafi haluaa omalta osaltaan tukea tätä kehitystä.”

Suomessa rakennetaan huipputeknologisia jäänmurtajia ja erikoisaluksia arktisiin olosuhteisiin. Tärkeitä arktisen meriteknologiaviennin kohdemaita ovat Kanada, Norja, Venäjä, Yhdysvallat ja Kiina. ”Monialaisella kylmään ilmastoon liittyvällä osaamisella ja arktisella meriteknologialla on suora kytkentä maan elinkeinoelämän kilpailumahdollisuuksiin arktisella alueella”, Wihlman totesi.

Trafi on myös mukana pohjoisen Suomen kokeiluhankkeissa, kuten Tunturi-Lapin testialue Auroran luomisessa. ”Tavoitteena on luoda Tunturi-Lapin alueelle kansainvälisesti ainutlaatuinen, liikenteen älykkään automaation testialue ja osaamiskeskus”, Wihlman sanoi. ”Toinen kehitteillä oleva ajankohtainen kokeiluhanke on autonomisten työkoneiden ja ajoneuvojen arktinen testausympäristö, joka liittyy vahvasti Trafin automaation ja digitalisaation edistämisen strategiaan.”

Lisätietoja
viestintäjohtaja Anna Jokela, anna.jokela (at) trafi.fi, p. 0400 439 955, Twitterissä @Anna_Jokela

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs