Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lasti kiinnitettävä huolellisesti konteissa ja perävaunuissa

Trafi

Lasti kiinnitettävä huolellisesti konteissa ja perävaunuissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2011 klo 15:25
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, että lasti pitää kiinnittää huolellisesti tavaroiden lastinkuljetusyksiköissä eli yleisimmin konteissa ja perävaunuissa. Huonosti sidottu tai täysin irrallaan oleva lasti voi lähteä matkan aikana liikkelle ja aiheuttaa suurtakin vahinkoa. Turvallinen lastinkuljetus on kaikkien etu.

Maantiekuljetuksissa perävaunussa irrallaan oleva tai heikosti kiinnitetty lasti voi pudota kyydistä tai esim. kaataa perävaunun ja aiheuttaa siten vaarallisen tilanteen myös muille tiellä kulkeville. Vaikka merikuljetuksissa lastinkuljetusyksiköt olisi kiinnitetty hyvin, voi voimakkaassa merenkäynnissä niiden sisällä liikkeelle pääsevä lasti aiheuttaa vaaratilanteen tai jopa onnettomuuden.

Kuljetusten turvallisuus on koko kuljetusketjun asia. Lähettäjä, kuljetusyritys, lastinantaja, lastaaja, rahdinkuljettaja ja vastaanottaja ovat vastuussa lastin turvallisesta kuljettamisesta ja liikenneturvallisuudesta.

Vaarallisten aineiden kuljetuksia tarkastetaan satamissa

Suomen suurimmissa satamissa tehdään vaarallisten aineiden kuljetuksien tarkastuksia, joissa tarkastetaan lastinkuljetusyksiköitä, kuljetussääntöjen noudattamista ja kuljetusten turvallisuutta. Tarkastuksen perusteella kuljetus voidaan keskeyttää.

Vuonna 2010 tarkastettiin 214 kuljetusyksikköä, joista 40:ssä oli puutteita lastin kiinnittämisessä. Kaikkiaan huomautettavaa oli 62 yksikössä.

Trafin vetämään tarkastusryhmään kuuluu poliisin, tullin, paikallisen pelastuslaitoksen, AVIn työsuojeluhallinnon, ELYn ympäristö ja luonnonvarojen, satamissa toimivien operaattoreiden, satamien edustajat sekä vakuutuslaitosten  asiamiehiä.

Trafi raportoi ja esittelee tarkastustulokset Kansainväliselle merenkulkujärjestölle (IMO) sekä Itämeren valtioille säännöllisen yhteistyön puitteissa.

Lisätietoja
merenkulunylitarkastaja Jyrki Vähätalo, puh. 020 618 6470, jyrki.vahatalo(at)trafi.fi – merenkulun VAK-kuljetukset
ylitarkastaja Pekka Rahkola, puh. 020 618 7127, pekka.rahkola(at)trafi.fi – tieliikenteen kuljetukset

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs