Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lappeenrannan paikallisliikenteessä siirrytään Waltti-maksujärjestelmään tammikuussa, korttien myynti alkaa joulukuun alussa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteessä siirrytään Waltti-maksujärjestelmään tammikuussa, korttien myynti alkaa joulukuun alussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 08:43
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteessä eli numeroiduilla bussilinjoilla siirrytään Waltti-maksujärjestelmään 4. tammikuuta 2016 alkaen. Waltti-matkakortille ladattavat arvoliput sekä 30 päivän kausiliput tulevat myyntiin kuukautta aiemmin eli joulukuun alussa. Joulukuussa viiden euron arvoisen korttirungon saa ilmaiseksi. 

Muut kuin opiskelijat voivat tilata ensimmäisen korttirungon ja ostaa siihen arvoa sekä kausilipun netistä, osoitteesta www.nettilataukset.waltti.fi/. 4. tammikuuta alkaen lippuja voi ostaa ja ladata kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä tai Skinnarilan Kampuskauppa Aalefista. 

Koska opiskelijoiden on esitettävä opiskelijakorttinsa tai läsnäolotodistuksensa lippuja ostaessaan, Winkki ja Aalef myyvät opiskelijahintaisia lippuja jo joulukuussakin. Netistä niiden ostaminen ei onnistu.

Lisää arvoa tai uuden 30 päivän kausilipun aiemmin hankkimalleen korttirungolle voi ostaa myös busseista 4. tammikuuta alkaen. Toistaiseksi Lappeenrannan alueella ei peritä lisälatauksesta latausmaksua.

Waltin korttirungolla voi olla samaan aikaan: arvolipussa arvoa sekä kausiosiossa yksi käytössä jo oleva 30 päivän kausilippu ja yksi aloittamaton kausilippu. Kertalippu ostetaan entiseen tapaan bussista matkan alkaessa.

Arvolipulla matkustaa kertalippua edullisemmin 

Lappeenrannan kaupungin liikenneinsinööri Birgitta Nakari opastaa, että arvokortilla matkustaa kertalippua edullisemmin. Esimerkiksi aikuisen normaali matka maksaa arvokortilla 2,45 euroa, mutta kertalipulla 3,20 euroa. 

Hiljaisena aikana sama matka maksaa arvokortilla 1,90 euroa ja kertamaksulla 2,50 euroa. Hiljaisen ajan hinnoilla voi matkustaa viikonloppuisin, arkipyhinä sekä arkena klo 17.30 jälkeen. +65-seniorit voivat matkustaa hiljaisen ajan hinnalla myös klo 9–14.

Opiskelijoiden, +65-senioreiden ja 7–16-vuotiaiden junnujen arvokorttihinnat ovat aikuisia edullisemmat. Kertaliput on hinnoiteltu erikseen vain aikuisille ja junnuille.

– Päivittäin bussilla liikkuvien kannattaa hankkia Waltin 30 päivän kausilippu, kunhan muistaa että Waltilla voi matkustaa vain paikallisliikenteessä. Jos matkustaa muissakin kuin paikallisliikenteen busseissa, kaupunkilippu ostetaan entiseen tapaan Matkahuollosta, Nakari selvittää. 

Waltin arvokortin minimilataus on viisi euroa ja maksimilataus 500 euroa.  Lisää arvoa ladataan tasaeuroin. 

Lappeenrannan paikallisliikenteen 22 matkan ja opiskelijoiden 44 matkan sarjakorttien myynti päättyy 4.1.2016, kun Waltti otetaan käyttöön. Paikallisliikenteen sarjakortteja voi kuitenkin käyttää lipputuotteiden voimassaoloajan eli 92 vuorokautta ostohetkestä.

Vanhat 30 päivän kaupunkiliput toimivat edelleen koko kaupungin alueella ja niitä tarvitaan toistaiseksi, jos matkustaa muissa kuin paikallisliikenteen busseissa. Paikallisliikenteen busseissa ei tammikuusta 2016 alkaen enää ladata matkustusoikeutta Matkahuollon korteille.

Waltti-järjestelmän lipputuotteet Lappeenrannan paikallisliikennealueella: 

Hiljainen aika: viikonloppuisin, arkipyhinä sekä arkena klo 17.30 jälkeen. +65 seniorit myös klo 9–14. Lippuihin sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus.                                           

Waltin arvolipun hinnat                       

Aikuinen

Perus                                  2,45 €          

Hiljainen aika                    1,90 €          

 

Opiskelijat

Perus                                  1,60 €          

Hiljainen aika                    1,25 €          

 

+65 seniori

Perus                                  2,45 €          

Hiljainen aika                    1,25 €          

 

Junnu 7–16 v.

Perus                                  1,40 €          

Hiljainen aika                    1,10 €          

  

Waltin kertalipun hinnat 

Aikuiset                                                   

Perus                                  3,20 €

Hiljainen aika                    2,50 €

 

Junnu 7–16-vuotiaat

Perus                                  2,00 €

Hiljainen aika                    1,50 €

                     

30 päivän kausilipun hinnat 

Aikuinen                            53 €

Opiskelija                           41 €

Junnu 7–16 v.                    32 €

Koskee vain paikallisliikenteen matkoja. 


Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa liikkuvat matkustavat entiseen tapaan ilmaiseksi, samoin aikuisen mukana kulkevat alle 7-vuotiaat lapset. Rollaattoria käyttävät matkustavat maksutta hiljaisena aikana.  Veteraanien näyttölippu on entiseen tapaan maksuton.

 

Lisätietoja: 

Liikenneinsinööri Birgitta Nakari,
puh. 040 502 5263
birgitta.nakari@lappeenranta.fi

 www.lappenranta.fi/joukkoliikenne

Liitetiedostot

 Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs