Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lappeenrannan paikallisliikenteen seiskalinjalle uusi aikataulu maanantaista 7.3. alkaen

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteen seiskalinjalle uusi aikataulu maanantaista 7.3. alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikennelinjan numero 7 aikatauluja muutetaan yleisöltä saadun palautteen perusteella. Linja kulkee Mustolan ja Lappeenrannan keskustan väliä. Uusi aikataulu tulee voimaan maanantaina 7. maaliskuuta (2016). 

Uuden aikataulun mukaisesti ensimmäinen vuoro lähtee Mustolasta arkiaamuisin klo 6.10. Aiemmin ensimmäinen vuoro on lähtenyt klo 6.30. Myös kaikkia seuraavia Mustolasta lähteviä vuoroja aikaistetaan 20 minuutilla klo 11.30 saakka.

Keskustasta Mustolaan lähtevien iltapäivävuorojen lähtöaikoja puolestaan siirretään 20 minuuttia myöhäisemmäksi. Uuden aikataulun mukaan ensimmäinen iltapäivävuoro lähtee keskustasta Mustolaan klo 12.20 ja ajetaan kerran tunnissa aina 21.20 saakka. Aiemmin vuorot ovat lähteneet tasalta. Keskipäivällä Mustolaan lähtevillä vuoroilla on 40 minuutin tauko. 

Myös lauantai- ja sunnuntaiaikatauluihin tulee vastaava rytminmuutos. 

Uuden aikataulun ansiosta ensimmäinen aamuvuoro saapuu kaupunkiin jo ennen klo kahdeksaa eli vuorolta ehtii hyvin kahdeksaksi keskustan työpaikoille ja kouluihin.

Myös iltapäivällä Mustolaan palaavat hyötyvät: esimerkiksi Lyseon lukiolta ehtii nyt 20 yli lähtevälle bussille, kun aiemmin bussi lähti samaan aikaan kuin koulu loppui. 

Muutos parantaa myös aamun vaihtoyhteyksiä Koulukadulla: saapuvalta Mustolan vuorolta ehtii vaihtaa Kivisalmeen, yliopistolle, Matkakeskukseen ja Mäntylään lähteviin busseihin. 

Lappeenrannan kaupunki järjestää lisäpysäkin Itäiselle Kanavatielle mahdollisimman lähelle Mustolankadun risteystä keskustaan menevässä suunnassa. Myös Hovinpellolla linja 7:ää varten toteutetaan molemmille nykyisille Pienpällinkadun pysäkeille pysäkkiparit, koska linjan 7 kiertosuunta Hovinpellossa on eri kuin linjalla 2. 

Liikennöitsijän kanssa on sovittu, että Lappeenrannasta Mustolaan ajava vuoro ottaa Mustolankatu 1:n ja Pitkäkatu 20:n Lappeenrantaan menevät matkustajat kyytiin aikaisintaan viisi minuuttia ennen Mustolan tasauspysäkin aikataulun mukaista lähtöaikaa. 

Uusi aikataulu kaupungin verkkosivuilla:

www.lappeenranta.fi > Kartat-ja-liikenne > Paikallisliikenne > Aikataulut

 

Lisätietoja 

Liikenneinsinööri Birgitta Nakari,
puh. 040 502 5263,
birgitta.nakari@lappeenranta.fi  

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs