Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lappeenrannan paikallisliikenteen linjojen 1 ja 2 aikatauluja selkiytetään ja uusi reitti avataan Mustolaan

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteen linjojen 1 ja 2 aikatauluja selkiytetään ja uusi reitti avataan Mustolaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteen linjojen 1 ja 2 aikatauluja selkiytetään 4. tammikuuta 2016 alkaen. Samalla yhdenmukaistetaan myös reittejä. Molemmat linjat kulkevat keskustasta itään. Linjojen aikataulut on koettu varsinkin lukuisten reittipoikkeusten takia vaikealukuisiksi. Jatkossa aikataulut ja reitit pysyvät samoina ympäri vuoden, myös kesällä.  

Lappeenrannan kaupungin liikenneinsinööri Birgitta Nakari arvioi, että muutokset lisäävät matkustajamääriä. 

– Aikataulujen ja reittien selkiyttämisen lisäksi myös vuorotiheyttä lisätään. Uudet aikataulut jaetaan ennen vuodenvaihdetta kaikkiin paikallisliikennealueen talouksiin. Uusi paikallisliikenteen aikataulu löytyy myös kaupungin verkkosivuilta ennen muutosten voimaanastumista. 

Jatkossa linja 1 kulkee aina reittiä Yliopisto – Keskusta (Koulukatu) – Kanavansuu – Kiiskinmäki ja samaa reittiä takaisin. Muukonniemestä ajetaan vain aamupäivisin, maanantaista perjantaihin, kaksi vuoroa keskustaan. Iltapäivän vuorot jäävät pois. 

Mustolasta kaupungin keskustaan avataan uusi linja, numero 7, jonka reitti kulkee Mustola – Hovinpelto - Lauritsala – Keskusta. Keskustan päässä reitti on sama linjan 1 kanssa. Koska linja 7 ajaa Hovinpellon kautta, se helpottaa linjan 2 ruuhka-aikoja. 

Vuorotarjonta pysyy Mustola – Keskusta välillä nykyisellään, ja yhteys keskustaan on aikaisempaa suorempi. Kyseiset muutokset lisäävät myös vuorotarjontaa Lauritsala-Keskusta välillä yhdellä vuorolla/tunti. 

Muutokset on tehty Lappeenrannan kaupungin teknisen toimen kadut ja ympäristö -osaston tekemän selvityksen perusteella. Selvityksen mukaan varsinkin linjan 1 aikatauluissa on ollut poikkeuksia erittäin paljon.  Lisäksi vuorot ovat kierrelleet eri reittejä ja poikkeuksia on ollut myös viikonpäivien välillä. Eroja on ollut myös talvi- ja kesäaikatauluissa. Lisäksi aikataulukaaviot ovat olleet epäselvät, koska linjat 1 ja 2 ovat menneet ristiin perjantai- ja lauantai-iltoina. 

Muutokset tulevat voimaan maanantaina 4.1.2016 lähtien. 

Uusi aikatauluvihko jaetaan paikallisliikenteen alueella koteihin vuoden loppuun mennessä. 

Aikataulu on myös luettavissa kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi/joukkoliikenne

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs