Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lappeenrannan paikallisliikenne siirtyy Walttiin 4. tammikuuta

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenne siirtyy Walttiin 4. tammikuuta

Tiedote.
Julkaistu: 28.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteessä eli numeroiduilla bussilinjoilla siirrytään Waltti-maksujärjestelmään 4. tammikuuta 2016 alkaen. Waltissa on oma korttirunko, johon voi ladata arvoa tai 30 päivän kaupunkilipun. Jos hankkii viiden euron arvoisen korttirungon jo joulukuussa, sen saa ilmaiseksi. 

Myös bussista ostettavalla Waltin kertalipulla voi matkustaa, mutta korttirungolle ladattava arvolippu on kertalippua edullisempi. 

Muut kuin opiskelijat voivat tilata ensimmäisen korttirungon ja ostaa siihen arvoa sekä kausilipun netistä, osoitteesta www.nettilataukset.waltti.fi/. 4. tammikuuta alkaen lippuja voi ostaa ja ladata myös kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä tai Skinnarilan Kampuskauppa Aalefista. Arvolipun minimilataus on viisi euroa. 

Opiskelijahintaiset liput ovat myynnissä Winkissä ja Aalefissa jo joulukuussakin. Opiskelijoiden on esitettävä opiskelijakorttinsa tai läsnäolotodistuksensa lippuja ostaessaan. 

Lisää arvoa tai uuden 30 päivän kausilipun aiemmin hankkimalleen korttirungolle voi ostaa myös busseista tammikuusta alkaen. Toistaiseksi Lappeenrannan alueella ei peritä lisälatauksesta latausmaksua.

Waltin korttirungolla voi olla samaan aikaan: arvolipussa arvoa sekä kausiosiossa yksi käytössä jo oleva 30 päivän kausilippu ja yksi aloittamaton kausilippu. Kertalippu ostetaan entiseen tapaan bussista matkan alkaessa.

Lappeenrannan paikallisliikenteen 22 matkan ja opiskelijoiden 44 matkan sarjakorttien myynti päättyy 4.1.2016, kun Waltti otetaan käyttöön. Paikallisliikenteen sarjakortteja voi kuitenkin käyttää lipputuotteiden voimassaoloajan eli 92 vuorokautta ostohetkestä.

Vanhat 30 päivän kaupunkiliput toimivat edelleen koko kaupungin alueella ja niitä tarvitaan toistaiseksi, jos matkustaa muissa kuin paikallisliikenteen busseissa. Paikallisliikenteen busseissa ei tammikuusta 2016 alkaen enää ladata matkustusoikeutta Matkahuollon korteille.

Waltti-järjestelmän lipputuotteet Lappeenrannan paikallisliikennealueella: 

Hiljainen aika: viikonloppuisin, arkipyhinä sekä arkena klo 17.30 jälkeen. +65 seniorit myös klo 9–14. Lippuihin sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus.                                           

Waltin arvolipun hinnat                       

Aikuinen

Perus                                2,45 €          

Hiljainen aika                    1,90 €        

 
Opiskelijat

Perus                               1,60 €          

Hiljainen aika                    1,25 €          

 

+65 seniori

Perus                               2,45 €          

Hiljainen aika                    1,25 €          

 

Junnu 7–16 v.

Perus                               1,40 €          

Hiljainen aika                    1,10 €          

  

Waltin kertalipun hinnat

Aikuiset                                                   

Perus                               3,20 €

Hiljainen aika                    2,50 €

 

Junnu 7–16-vuotiaat

Perus                               2,00 €

Hiljainen aika                    1,50 €

                     

 30 päivän kausilipun hinnat 

Aikuinen                            53 €

Opiskelija                          41 €

Junnu 7–16 v.                  32 €

Koskee vain paikallisliikenteen matkoja.  

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa liikkuvat matkustavat entiseen tapaan ilmaiseksi, samoin aikuisen mukana kulkevat alle 7-vuotiaat lapset. Rollaattoria käyttävät matkustavat maksutta hiljaisena aikana.  Veteraanien näyttölippu on entiseen tapaan maksuton. 

Lisätietoja: 

Suunnittelupäällikkö Timo Kalevirta
puh. 040 637 4400
timo.kalevirta@lappeenranta.fi

www.lappenranta.fi/joukkoliikenne

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs