Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lahden yleiskaavaehdotus on tulossa nähtäville

Lahden kaupunki

Lahden yleiskaavaehdotus on tulossa nähtäville

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 17:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden yleiskaava on katsaus kaupungin tulevaisuuteen. Vuosien 2013–2016 yleiskaavatyö on nyt ehdotusvaiheessa ja kaupunginhallitus on päätöksellään 16.11.2015 asettanut nähtäville ehdotuksen Lahden yleiskaavaksi. Yleiskaavaehdotus on julkisesti nähtävänä 26.11.2015–15.1.2016 välisenä aikana Lahden kaupungin pääkirjaston Lahti-Pisteessä (Kirkkokatu 31), lähikirjastoissa ja kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.lahti.fi/yleiskaava.

Yleiskaava on koko kaupungin kattava yleispiirteinen maankäytön suunnitelma, jossa päätetään maankäytön aluevarauksista ja liikenteen pääverkossa. Yleiskaavan tavoitevuosi on 2025 ja siinä hahmotellaan, miten kaupunki toimii kokonaisuutena. Yleiskaava sisältää myös vision tulevaisuuden julkisista palveluista. Yleiskaavan on tarkoitus valmistua vuonna 2016.

Joitakin muutoksia yleiskaavaehdotuksessa

• Yleiskaavatyön keskeisiä teemoja ovat olleet kaupunkitalous, palveluverkko, lapsiystävällinen kaupunkiympäristö sekä kävely ja pyöräily.

• Pyöräilyn pääreitit ja ohjeelliset aluereitit on uudistettu. Kartalle on lisätty uusi matkailun kävelyreitti matkakeskuksesta urheilukeskukseen, Mukkulaan ja Launeen vapaa-ajan keskukseen.

• Kartanon, Kariniemen ja Ranta-Kartanon keskustatoimintojen aluetta (C-4 ) on laajennettu Svinhuvudinkadun kampusalueelle ja messukeskukseen maakuntakaavan perusteella, jotta alueen asemakaavoitus olisi joustavampaa.

• Hennalan puolustusvoimien alueelle on osoitettu elinkeinoelämän ja asumisen alue (T/A-5), asumisen alue (A-21) ja virkistysalue (VL-22).

• Kujalaan on merkitty uusi yhdistetty elinkeinoelämän ja kaupan alue (Pkm/T-1), joka mahdollistaa vähittäiskaupan suuryksikön, ei kuitenkaan päivittäistavarakauppaa (aiemmin elinkeinoelämän aluetta T-21).

• Pesäkallion luonnonsuojelualuetta (SL-5) on laajennettu perustamispäätöksen mukaisesti ja Viuhan luonnonsuojelualue on osoitettu (SL-14) valmisteilla olevan perustamispäätöksen mukaisesti.

• Renkomäen betonituotetehtaan alue on osoitettu osaksi asuinaluetta (A-17) yleiskaavaluonnoksessa esitettyjen vaihtoehtojen vaikutusten arvioinnin tuloksena. Muutos mahdollistaa betonituotetehtaan toiminnan jatkumisen.

Ehdotus on laadittu yhteistyössä asukkaiden kanssa

Merkittävä määrä lahtelaisia on osallistunut yleiskaavatyöhön. Keväällä 2014 järjestettiin neljä työpajaa eli Oma Lahti -iltaa, joissa yli sata lahtelaista keskusteli tulevaisuuden palveluista ja liikkumisesta. Keskustelun tulokset näkyvät yleiskaava-aineistoissa. Lisäksi työhön on osallistettu eri tavoin lapsia ja nuoria. Osana luonnosvaihetta järjestettiin myös muun muassa kysely julkisista palveluista, johon vastasi yli 1300 lahtelaista.

Tervetuloa Lahden tulevaisuusiltaan

Millaisessa kaupungissa sinä asut vuonna 2025? Miten liikut kaupungissa ja mistä löydät kirjaston tai terveysaseman? Lahden kaupunki toivottaa kaikki kaupungin tulevaisuudesta kiinnostuneet tervetulleeksi keskiviikkona 25.11.2015 klo 17 järjestettävään Lahden tulevaisuusiltaan. Pääkirjaston auditoriossa järjestettävässä tilaisuudessa saa viimeisimmän tiedon Lahden yleiskaavaehdotuksesta ja siitä, millainen suunta yleiskaavassa ollaan ottamassa kaupungille.

Lisätietoja

yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki
p. 050 518 4445

kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen
p. 050 387 8715 

etunimi.sukunimi@lahti.fi

www.lahti.fi/yleiskaava

http://lahdenvuosi.fi/yleiskaava

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs