Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lahden seudun bussiliikenne uudistuu 1.7. - uudet reitit ja aikataulut on julkaistu

Lahden kaupunki

Lahden seudun bussiliikenne uudistuu 1.7. - uudet reitit ja aikataulut on julkaistu

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2014 klo 14:40
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seudun joukkoliikenne uudistuu 1.7.2014. Seudullinen viranomainen LSL vastaa tästä eteenpäin liikenteen järjestämisestä. Uudet reitit, niiden numerointi ja aikataulut ovat kätevimmin nähtävillä verkossa osoitteessa www.LSL.fi. Lippujen hinnoittelu säilyy toistaiseksi ennallaan ja kaikki voimassa olevat matkakortit käyvät 1.7. jälkeenkin.

1.7. joukkoliikenteen reitit ja niiden numerointi muuttuvat. Jatkossa kaikilla reiteillä pääsee kauppatorille ja lähes kaikki linjat ajavat Matkakeskuksen kautta. Matkustajat voivat tarkistaa oman alueensa reitit ja kesän ajoajat LSL:n verkkosivuilla tai painetusta kesäaikataulusta. Sähköinen reittiopas avataan sivustolle heinäkuun alkupuolella. Kesäaikataulu on voimassa 1.7.–10.8., eikä sitä jaeta koteihin. Painetun aikatauluvihkosen saa lipunmyyntipisteistä, paikallisliikenteen autoista, Tekyn asiakaspalvelupisteestä (Vesijärvenkatu 11 C) ja Hollolan ja Nastolan kunnantaloilta sekä Heinolan ja Orimattilan kaupungintaloilta.

Lippu- ja maksukäytännöt säilyvät toistaiseksi ennallaan. 1.7. alkaen lastenvaunut saattajineen sekä pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkevat matkustavat ilmaiseksi kaupunkiliikenteen busseissa. Autoissa on rajallinen määrä vaunupaikkoja.

Matkakeskuksessa lähiliikenteen linjat hyödyntävät Vesijärvenkadun ja Mannerheiminkadun pysäkkejä, eivätkä jatkossakaan tule ajamaan varsinaisen Matkakeskuksen laiturialueelle. Työt alueella ovat käynnissä ja esimerkiksi lähiliikenteen bussipysäkit Mannerheiminkadulla on jo siirretty uuteen, lopulliseen sijaintiinsa. Matkakeskuksen rakentaminen hidastaa ajoittain aseman alueen liikennettä ja matkaa varten suositellaan varaamaan hieman enemmän aikaa.

Yhteydet ydinkeskustaan ja muuhun joukkoliikenteeseen paranevat

Taustavoimana bussiuudistukselle toimi vuonna 2009 voimaan tullut EU:n palvelusopimusasetukseen perustuva joukkoliikennelaki, joka muutti joukkoliikenteen palvelusopimuksia valtakunnallisesti. Kunnille tarjottiin tämän kautta enemmän vaikutusvaltaa bussiliikenteen järjestelyissä.

Lahdessa joukkoliikenteen uudistuksen tarkoituksena on parantaa yhteyksiä ydinkeskustaan ja pitkän matkan busseihin sekä junaliikenteeseen. Mahdollisimman monista Lahden kaupunginosista on pyritty järjestämään vaihdoton vuoro kauppatorille tai keskustaan. Monilla yhteysväleillä vaihdot nopeutuvat, kun liikennemäärät lisääntyvät 40 %.

Kesän aikana liikenteeseen saadaan 75 täysin uutta bussia, joita on jo näkynyt katukuvassa. Kolme erilaista sinistä ilmettä ovat syntyneet suunnittelukilpailun tuloksena. Autot ovat aiempaa energiatehokkaampia ja niihin on helpompi päästä myös esim. pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa.

– Haastamme erityisesti henkilöautoilijat kokeilemaan bussimatkustamista, havaitsemaan omakohtaisesti sen hyviä puolia ja siirtymään jatkossa edes osittain julkisen liikenteen käyttäjiksi, joukkoliikennelogistikko Lauri Jorasmaa sanoo.

LSL:n palveluihin voi tutustua helpoiten verkossa. Palautetta ja parannusehdotuksia otetaan vastaan ensisijaisesti verkkosivujen kautta.

Lisätiedot:
Joukkoliikennelogistikko Lauri Jorasmaa, 050 398 5575

http://www.LSL.fi
www.facebook.com/lahdenseudunliikenne
twitter.com/LSL_fi
Instagram #unelmiesiauto

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs