Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Lahden kauppatorin bussipysäkit otetaan käyttöön ja muutoksia risteysjärjestelyihin

Lahden kaupunki

Lahden kauppatorin bussipysäkit otetaan käyttöön ja muutoksia risteysjärjestelyihin

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 15:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Torin ja Toriparkin valmistuminen aiheuttavat muutoksia Lahden keskustan liikennejärjestelyihin.

Ajo maanalaiseen Toriparkkiin tapahtuu Rauhankadulta. Torin alle pääsee pysäköimään autonsa perjantaista 17.4. klo.11 lähtien. Samana päivänä sallitaan Aleksanterinkadulle hidas yksisuuntainen henkilöautoliikenne idästä länteen. Ensi kesänä moottoriajoneuvoliikenteellä on käytössä yksi kaista Aleksanterinkadulla.

Tuleviin muutoksiin liittyen ydinkeskustan alueellinen 40 km/h nopeusrajoitus laskettiin tällä viikolla 30 kilometriin tunnissa. Nopeusrajoituksen muutoksella parannetaan kaikkien ydinkeskustassa liikkuvien turvallisuutta sekä liikenteen sujuvuutta.

Aleksanterinkadun katutilaa järjestellään tilapäisin järjestelyin kesäksi uudelleen jakeluautojen käyttöön, pyörä- ja moottoripyöräpysäköintipaikoiksi sekä erilaisten tapahtumien käyttöön. Alatori ja Marolankatu ovat rakenteilla kesällä ja Torikatu loppukesästä alkaen.

Aleksanterinkatu on yksisuuntainen välillä Vesijärvenkatu-Rauhankatu, mutta takseille sallitaan kääntyminen Sokoksen edustan taksiasemalle, kunnes Marolankadun taksiasema valmistuu. Torin lähistölle tulee uusi taksien pysäyttämispaikka Aleksanterinkatu 10 eteen.

Risteysjärjestelyt muuttuvat Toriparkin luona

Toriparkin valmistuminen aiheuttaa muutoksia risteysjärjestelyihin Toriparkin sisäänajon luona. Liikennevalot kytketään pois käytöstä Aleksanterinkadun ja Rauhankadun risteyksestä tiistaina 14.4. Risteyksestä tulee samalla tasa-arvoinen.

Väistämisvelvollisuudet muuttuvat torstaina myös Vapaudenkadun ja Rauhankadun risteyksessä, kun Rauhankadulta poistetaan kärkikolmiot ja risteyksestä tulee tasa-arvoinen.

Järjestelyillä on tarkoitus rauhoittaa liikennettä Aleksanterinkadulla ja parantaa linja-autoliikenteen ja Toriparkin liikenteen sujuvuutta.

Bussipysäkit siirtyvät torstaina

Bussipysäkit on saatu siirrettyä paikoilleen torin ympäristössä. Pysäkit otetaan käyttöön torstaiaamuna 16.4. Siihen asti bussit pysähtyvät nykyisillä torityömaan aikaisilla pysäkeillä totuttuun tapaan.

Lisätietoja antavat:

Liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors 050 559 4139

Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo, 050 559 4100

Joukkoliikennelogistikko Kim Venesjärvi, 050 320 0101 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs