Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kyamk, Ekami ja Merikotka yhdessä NaviGate-messuille

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk, Ekami ja Merikotka yhdessä NaviGate-messuille

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2014 klo 09:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Kyamk ja Meriturvallisuuden ja liikenteen tutkimusyhdistys Merikotka osallistuvat yhteistyössä Merilogistiikan ja meriteollisuuden NaviGate -messuille 19. - 20.11.2014 Turussa.

Tapahtuman päämääränä on vahvistaa alan elinvoimaisuutta sekä luoda uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön ja vahvan osaamisen hyödyntämiseen kotkalaisen merenkulun koulutuksen perinteitä noudattaen.

NaviGate-messujen teemana on torstaina 20.11. mm. arktinen ulottuvuus, jolloin paikalla on joukko asiantuntijoita aiheen tiimoilta.  Professori Pentti Kujala Aalto-yliopistosta on kertomassa aiheesta ”Challenges of arctic operations and related resources”.  Kujala johtaa yhdessä kolmen muun yliopiston kanssa Arktiset merelliset toiminnot ja merenkulku -huippututkimusyksikköä, joka on lajissaan Pohjoismaiden ensimmäinen. Yksikköä rahoittaa Lloyd’s Register Foundation ja yksikön tarkoituksena on tutkia kokonaisvaltaisesti arktisen alueen toimintoihin liittyvää suunnittelua.

Talvimerenkulkuun liittyvä Merikotkan hallinnoima WINOIL (Winter navigation risks and oil contingency plan) -hanke esittäytyy NaviGate-messujen tietoiskulavalla ”Meriasiantuntijaksi satamakaupungista” -otsikon alla 19. - 20.11. klo 14.

WINOIL on suomalais-venäläinen yhteistyö hanke, jossa tehdään Suomenlahden alueelle suunnattua talvimerenkulun riskiarviointia ja mallinnetaan yksityiskohtaisesti alusten käyttäytymistä jääoloissa. Lisäksi siinä esitetään suosituksia talvimerenkulun riskien pienentämiseen, Suomen ja Venäjän välisen öljyntorjuntasopimuksen päivittämiseen ja kootaan tietoa öljylle herkkien luontoarvojen sijainnista erityisesti talviaikaan.

Ekami ja Kyamk esittelevät messuilla koulutus- ja kurssitoimintaa yhteisen Kotka Maritime Centren puitteissa. Ekamissa annetaan peruskoulutusta merenkulun ammatteihin sekä täydennyskoulutusta nykyajan vaatimusten mukaisesti. Lisäksi Ekami järjestää nosturikoulutuksia sekä satamien, että varustamoiden tarpeisiin myös kansainvälisesti. Kyamk tarjoaa merenkulun alalta korkeakorkeakoulututkintoja ja täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Lisätietoja

Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka
Tarja Javanainen, tarja.javanainen@merikotka.fi
P. 044 764 0853

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Lehtori Tiina Venäläinen, tiina.venalainen@ekami.fi
P. 050 572 2996

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Merenkulun tiimivastaava
Tapani Salmenhaara, tapani.salmenhaara@kyamk.fi
P. 044 702 8500

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs